Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye ve Balkanlar’ın en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün Edirne’de yapımını başlattıklarını müjdeledi. Belediye Başkanı Gürkan, 12 bin metrekare alana kurulacak kampusle ilgili olarak, “Söz verdik, yapıyoruz. Çocuklarımıza böyle bir kalıcı hizmeti kazandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Edirne Belediyesi bu defa İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nü Edirneli çocuklara kazandırmak için çalışma başlattı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye olarak bu projenin Türkiye ve Balkanlar’ın en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü olacağını söyledi. Uzun zamandır bu proje üzerinde çalıştıklarını kaydeden Gürkan, projenin hazırlanmasında Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurul Başkanlığı’nın katkılarıyla MEB müfredatına uygun hareket edildiğini belirtti.
Kavgaz mevkii Emel – Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanındaki 12 bin dönümlük alanda inşa edilecek İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün müze ve kampüs olarak 2 aşamalı bir tesis olacağını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin sahada çalışmaya başladıklarını söyledi. Yapımının 120 günde bitirilmesi planlanan tesisin sadece Edirne’ye değil Trakya ve Balkanlara da hizmet verecek şekilde bir çekim merkezi olarak projelendirildiğini belirten Gürkan şöyle konuştu:
“Bu proje 12.000 m2 alana kurulu Türkiye’nin ve Balkanların EN BÜYÜK interaktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsüdür. Müze kısmında 4 kalıcı sergi alanı bulunmakta ve temalar üzerinden çocuklara 4 evrensel değeri anlatmaktayız. Bu alanlar ve değerler; Vahşi Yaşam ve Yardımseverlik Sergisi, Saygı ve Çevre Sergisi, Trafik ve Hoşgörü Sergisi, Sevgi ve Veteriner Kliniği Sergisi şeklinde. Bu birinci kısım. Ayrıca Kampüs içerisinde ise Dış Mekan Palentoloji Sergisi, Dış Mekan Entomoloji Sergisi, Dış Mekan Bilim Sergisi ve Dış Mekan İnşaat Sergisi yer alacak.
Proje Türkiye’nin ilk ve tek Eğitim Bilimleri Fakültesi öncülüğünde yine Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi kurul başkanlığında MEB müfredatına uygun içeriklerle hazırlandı. Proje de yer alacak tüm butaforlar yurtdışında butafor sanatçıları tarafından dünya standartlarına uygun olarak elde imal edilecek. Ayrıca, Üniversite Bilim Kurulu tarafından çocuklara ve öğretmenlere dağıtılmak üzere akademik yayınlar hazırlanacak. Bunlarla birlikte; tesis içinde kafe, hediyelik eşya dükkanı, fotoğrafçı, fosil kazı havuzu ve biyolojik gölet de yer alacaktır. Tesis hafta içi okullara hafta sonu da ailelere hizmet verecek.
Kampüsümüzde ise; bugün tüm dünyanın haberdar olduğu ve uygulamaya çalıştığı Finlandiya modeli ve STEAM modelinden yola çıkarak ‘ellerim işliyor zihnim çalışıyor’ mottosuyla hizmet verilecek. Çocuklarımız drama liderleri tarafından çeşitli drama ve tiyatro teknikleriyle eğlenerek öğrenecek; gerek okul derslerini gerekse sosyal yaşantılarını pekiştirerek geleceğe daha farkında ve bilinçli hazırlanacak.” Dedi.