Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) Genel Kurulu önceki gün İzmir Karşıyaka Belediyesi balo salonunda gerçekleştirildi. 2002 yılında kurulan vakfın genel kurulunda yeni üyelikler ve temsilcilikler ele alındı.
Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı’nın (TÜLOV) Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul, Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı ve 24, 25 ve 26. Dönem CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Türkiye’de kamu yararı belgesi olan nadir vakıflardan olan TÜLOV’un yapmış olduğu çalışmaların konuşulduğu genel kurulda; yeni üyelikler ile temsilcilikler ele alındı. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de katıldığı genel kurulda; TÜLOV Edirne İl Temsilciliğine Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Baran Yazgan, Eski Belediye Meclis Üyesi Serkan Liznak ve Edirne Belediyesi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Tanal getirildi. Toplantı sonrası Vakfın birlik yemeği ise Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ev sahipliğinde düzenlendi.
Üyelik belgesi ve vakıf temsil rozetleri ise CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından takdim edildi.
Demokrasi ve Laiklik için çalışmalarına hız veren Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı’nın genel kurulu, TÜLOV NEDİR?
Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı – TÜLOV, merkezi İzmir’de olan bir sivil toplum kuruluşudur. Kısa adı TÜLOV olan Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı, 2002 yılında kuruldu.
TÜLOV, amaçlarını;
-Yurt dışında bilimsel ve kültürel araştırmalar dayalı olarak Türkiye’yi tanıtmak, Türkiye aleyhine lobi faaliyetlerini etkisiz kılmak için ilgili kişi ve kuruluşlara bilimsel ve kültürel araştırmalara dayalı bilgi üretip sunmak, Türkiye lobisi yapmak
-Türkiye’nin ulusal birliği, bölünmez bütünlüğü, ilke ve hedefleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal, turistik, ekonomik alanlarda ülke ve dünya halklarının bilgilendirilmesine, ülkemizin doğal, kültürel, tarihsel zenginliklerinin değerlendirilmesine ve korunmasına katkıda bulunmak, Türkiye’nin doğru olarak tanıtılmasına yardımcı olmak, olumlu bir imaj yaratılmasına etki edebilecek gelişmeleri sürekli hale getirmek
-Bilimsel ve kültürel esaslara dayalı faaliyetlerle Türkiye’nin tanıtımını yapmak, Türkiye’ye karşı yürütülen lobi faaliyetlerine karşı ilgili makamlar ve kişiler için bilgi üretmek, araştırma yapmak Türkiye için lobi faaliyetlerinde bulunmak, Türkiye’nin tezlerini dünya kamuoyunda daha doğru ve yaygın bir şekilde yansıtmak, Türkiye’nin sahip olduğu doğal, kültürel, tarihsel ve sanatsal zenginliklerin etkin tanımını yapmak ve bu amaç doğrultusunda demokrasi ve çağdaş değerlerle uyumlu, dayanışmanın, insanı insan kılan, toplumda sevgi, güven ve hoşgörünün kaynağı, temel bir ilke olduğu bilinciyle bu anlayışın gereği olarak dostluğun, sevginin, hoşgörünün, yardımlaşmanın, dayanışmanın uygulanması ve yaygınlaşması için çalışmalar yapmak
-Demokrasi ve laiklik anlayışı temelinde araştırmalar yapmak, yapılan araştırmaları desteklemek, bu amaçla bilimsel kültürel faaliyetlerde bulunmak şeklinde açıklamaktadır.