Saros Körfezi’nde dalış turizmine katkı sunmak amacıyla gemi, su altı müzesi ve uçak batığından sonra da bu kez de tank batırılacak. Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Süleyman Paçaman, yılsonuna kadar tanık batığı projesini gerçekleştireceklerini açıkladı.
Edirne’nin Keşan ilçesindeki Saros Körfezi’nde yapay resif projeleri hayata geçirilmeye devam ediyor. Dünyanın ilk su altı tarih müzesi özelliği taşıyan proje kapsamında daha önce Nusrat Mayın Gemisi'ne benzetilen eski Sahil Güvenlik gemisi, 2019 yılında ise dalış turizmine katkı sunmak amacıyla Airbus A330 tipi yolcu uçağı batırılarak dünyanın en büyük uçak batığı projesi gerçekleştirilmişti. Saros körfezine bu kez de tank batırılacak.
Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Süleyman Paçaman, İl Genel Meclis toplantısına katılarak, gerçekleştirmeyi düşündükleri projelerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Paçaman, yapay resif projelerinin devam ettiğini, yılsonuna kadar Saros’a tank batığı projesini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Paçaman, “daha önce Saros körfezinde yapay resif projeleri hayata geçirildi. Mayın gemisi batırıldı, su altı müzesi ve en son uçak batığı yapıldı. Biz de bundan sonra yapay resifleri bölgemize kazandırmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte tank batığı projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bununla ilgili gerekli başvuruları yaptık. Milli Savunma Bakanlığı ile yazışmalarımız devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar tank batığını da Saros’un derin sularına batırmış olacağız” dedi.
ESTAB Başkanı Paçaman ayrıca Erikli Tuz Gölü projesini gündeme getirdi.
Paçaman, “Erikli’deki tuz gölü ile ilgili ciddi bir sıkıntı var. Keşan Belediyesi ile çalışmalarımız devam ediyor. Erikli’de tuz gölünde ciddi bir kanalizasyon sorunu var. Bizim yapay resiflerimize kadar uzanan kanalda ne yazık ki artık söz konusu. Bununla ilgili çalışmalarız devam ediyor” dedi.