22 Aralık 2024
7.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELMUHTARLIKLAR İCRA VE DAVA TEBLİGATLARIYLA DOLDU

MUHTARLIKLAR İCRA VE DAVA TEBLİGATLARIYLA DOLDU

-

Edirne’de muhtarlıklar icra ve dava tebligatlarıyla doldu. Adreslerinde bulunmayan vatandaşların tebligatlarının postacılar tarafından muhtarlıklara bırakıldığını söyleyen Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer, ellerinde yaklaşık 4 bin adet birikmiş tebligat bulunduğunu açıkladı. Tebligat dağıtmaktan postacı gibi olduklarını söyleyen Muhtar Ürer, “çok yoğun çalışıyoruz. Tebligatlardan dolayı mahallemizde dolaşamaz hale geldik” dedi.
 

   Edirne’de muhtarlıklar icra ve mahkeme tebligatlarıyla doldu. Kentin 25 bini aşkın nüfusuyla en büyük mahallelerinden biri olan Fatih Mahallesi’nde yaklaşık 4 bin adet tebligat, muhtarlık binasında sahiplerini bekliyor.

   Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer, tebligat yoğunlunun artarak devam ettiğini söyleyerek, biriken tebligatlar arasında çoğunlukla trafik cezaları, pendemi yasaklarından dolayı kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı ceza tebligatlarının bulunduğunu kaydetti.

Ürer, “Muhtarların en büyük sıkıntılarından biri tebligatlar bu dönemde de durmak bilmiyor. Yoğun bir artış var. Tebligat önce vatandaşlara PTT tarafından gönderiliyor, evlerinde iseler imza karşılığı teslim ediliyor, evlerinde yoksa haber kağıdı bırakılıp muhtarlığa teslim ediliyor. Vatandaşlar da bize gelip bunları haber kağıdı ile bizden alıyor. Tebligatlarda son zamanlarda yığılmalar var, vatandaşlar alamıyor. Onlardan rica ediyoruz, lütfen bu tebligatları alsınlar. Bir çoğu mahkeme kağıdı, trafik cezaları, pandemiden dolayı maske ve sokağa çıkma yasağı cezaları var. Bunları alıp bir an önce ödesinler ki cezalı duruma düşmesinler” dedi.

 

Muhtar Ürer, tebligat yoğunluğundan dolayı mahallede dolaşamaz hale geldiklerini ifade etti.

Ürer, “Muhtarlar tebligatlardan dolayı daha yoğun çalışıyor. Tebligatları almaya gelen vatandaşlar yüzünden pek de mahallelerimizde dolaşamıyoruz. Tabi bu da bize sıkıntı veriyor. Muhtarlık görevine fazla bir zaman da ayıramıyoruz bundan dolayı.

  Vatandaşların tebligatları almamalarının sebebi mahkemelerinin gününü biliyor olabilirler, cezanın miktarını biliyor olabilir, ödemiş de olabilir ama bunlar bizim arşivimiz depomuz olmadığı için muhafaza edecek yerimiz yok. Yasal olarak üç ay tutmak zorundayız. Üç sonra tutanak ile imha ediyoruz. Tebligatları alırlarsa bizi de bu yükten kurtarırlar. Devletimize de paralarını bir an önce ödeyip ekonomiye kazandırırlar.

 Şu anda 4 bin civarında tebligat birikmiş durumda. Burada bulunan tebligatlar 6 aylık” dedi.


Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side