11 Ocak 2025
8.3 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELKILIÇ: SAROS’TA ÇÖP VE SİNEK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

KILIÇ: SAROS’TA ÇÖP VE SİNEK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

-

CHP Edirne İl Genel Meclisi Enez Üyesi Şenol Kılıç, Saroz Körfezi’nde çöp ve sinek sorununun çözümlenmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, bu yıl pandemi dolayısıyla Saroz körfezinin diğer yıllara oranla az sayıda tatilciyi ağırladığını söyleyerek, bölge esnafında büyük gelir kaybı oluştuğunu açıkladı.
 

CHP Edirne İl Genel Meclisi Enez Üyesi Şenol Kılıç, turizm sezonunu değerlendirerek, Saros Körfezi’nin bu yıl pandemi dolayısıyla az sayıda tatilciyi ağırladığını, bunun da esnafı olumsuz etkilediğini açıkladı.

Kılıç, “Sezon boyunca Saroz Körfezi’ne 1,5-2 milyon insanın geldiğini görmekteyiz. Ancak bu sene pandemi nedeniyle tüm sahillerimizde, geçtiğimiz yıllara oranla nüfus yoğunluğunda azalmalar oldu. Yalnızca Kurban Bayramında bu durum değişti ve sahillerimizde büyük kalabalıklar oldu. Tatilcilerimizin geçtiğimiz yıllara göre az gelmesi sebebiyle, esnafımızda büyük bir gelir kaybı oluşmuştur. Pazarcılarımız, işyeri sahiplerimiz, köyde ürün yetiştirip sahile satmaya getiren köylülerimiz bu durumdan oldukça kötü etkilendi. Konaklama tesisi sahipleri de, bu durumdan oldukça fazla zarar gördüler” dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Kılıç, tatilcilerin en büyük şikayetlerinin başında sivrisinek sorunu geldiğini belirterek, bu sorunun Valilik nezdinde ortak hareket edilerek çözümlenmesi gerektiğini açıkladı.

Kılıç, “Halkımızın bazı şikayetlerini de belirtmek istiyorum. Sivrisinek-karasinek mücadelesinde tüm sahillerimizin ve bataklık alanların, teknolojiden de yararlanılarak aynı anda periyodik şekilde drone ile ilaçlanması gerekiyor. Çünkü diğer yöntemlerle bu sorunun bir türlü önüne geçilemiyor. Çeltikler drone ile ilaçlanabiliyorsa, sivrisinekle mücadelede de drone ile ilaçlama yapılabilir. Bu çalışma için de Valiliğimiz nezdinde bir komisyon kurulmalı ve tüm kurumlar ortak hareket etmeli” dedi.

Kılıç, Saros’ta çöp sorununa da dikkat çekerek, çadır ve günü birlik tatilci alanlarının belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Kılıç, “Özellikle nüfusun yoğun olduğu zaman; orman içleri ve deniz kıyısında çadırdan geçilmiyor. Bunun çeşitli tehlikeleri var. Orman içinde insanların denetimsiz şekilde kalması, orman yangınlarına neden olabilir. Diğer taraftan oralarda çöp konteynırı yok, su yok, elektrik yok. Buna bağlı olarak da tehlikeler yaşanabilir. Bu hem çevre sağlığını hem de insan sağlığını tehdit eden bir durum.

Enez Belediyesi’nin çalışmasına şahit oldum. Orman içinden 10 kamyon çöp topladılar. 3 günün çöpü, tam 10 kamyon. Bu bir denetim altına alınmalı. Bu konularda sadece muhtarlıkların, belediyelerin yaptığı çalışmalar yetmiyor. Bu sorunları engelleyemiyorlar. Jandarma, polis, zabıta, köy muhtarlıkları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlükleri ortak hareket etmeliler” dedi.

 

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side