22 Aralık 2024
7.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELKENT KONSEYİNDEN BELEDİYEYE HALK EKMEK ÇAĞRISI

KENT KONSEYİNDEN BELEDİYEYE HALK EKMEK ÇAĞRISI

-

Edirne Kent Konseyi yeni Başkanı Nihat Çolak, Edirne Belediyesi’ne Halk Ekmek üretimi çağrısında bulundu. Kent Konseyi’nin yeni dönem çalışmaları hakkında açıklama yapan Çolak, Edirne’deki trafik, otopark ve ulaşım sorunları için “Ulaşım Master Planı” yapılması gerektiğini açıkladı.
 

Edirne Kent Konseyi’nin bir süre önce yapılan genel kuruluyla göreve gelen yeni yönetim, görev bölümü yaptı. Başkanlığını Nihat Çolak’ın yapacağı Edirne Kent Konseyi’nde Başkan Yardımcısı Ayhan Fırtına, Sayman Erdoğan Yanılmaz, Yazman Mertcan Yalçın, Asuman Yılmaz, Serpil Tütüncü, Sibel Pekdemir, Nedim Zobar ve Sevim Karaman da üye olarak görev yapacak.

  Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, yaptığı basın açıklaması ile yeni döneme ilişkin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

  Çolak, son günlerde Edirne’de ekmek zammı tartışmalarına değinerek, Edirne Belediyesi’ne halk ekmek üretimi çağrısında bulundu.

  Çolak, “Ülke ekonomisinde son dönemde yaşanan sıkıntılar, yurttaşlarımızın alım gücünü düşürerek onları yoksullaştırmış, halkın öncelikli gündemini temel tüketim maddelerine gelen aşırı zamlar oluşturmuştur. Bu bağlamda; kentimizde de en temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerine zam tartışmaları yapılmaktadır. Bu tartışmada halk göz ardı edilmekte, halkın ekmeğe ucuz bir biçimde ulaşabilmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Bizler halkın en temel gıda maddesi olan ekmeğe tüm kesimlerin en ekonomik şekilde erişebilmesinin sağlanması gerektiğini düşünüyor ve bu konuda diğer belediyelerde olduğu gibi Edirne'de de “Halk Ekmek” üretiminin faaliyete geçirilmesi için Edirne Belediyesi'ne çağrıda bulunuyoruz” dedi.

 

  Başkan Çolak, Edirne’de trafik, otopark, toplu ulaşım sorunlarıyla ilgili de Ulaşım Master Planı yapılmasını önerdi.

Çolak, “Kentimizdeki ulaşımda ve altyapıda yaşanan sıkıntılar herkes tarafından görülmektedir. Trafik, otopark, toplu ulaşım gibi problemlerin çözülebilmesi için; imar planlarına entegre, bütünlüklü ve konuyla ilgili tüm kesimlerin katılacağı “Ulaşım Master Planı” yapılmasını öneriyoruz. Yine altyapı çalışmalarının düzensiz ve plansız ilerleyişi kentlilerimizi mağdur etmekte olup altyapı çalışması yapılacak bölgelerin önceden açıklanmasını, çalışma yapılan bölgeye alternatif olarak kullanılabilecek yolların belirtilmesini ve yapılan kazılarda geri dolguların çökme ve çukurlara sebep olmayacak şekilde uygulanmasını kentliler adına belediyeden talep ediyoruz” dedi.

           

Edirne Kent Konseyi’nin 2003 yılında Kentimize sahip çıkıyoruz sloganıyla yola çıktığını hatırlatan Çolak, yeşil alanlar, imar ve kentin tarihi mirasına kadar birçok konuda çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, “Edirne kent konseyi şimdi yeni bir yaklaşım ile örgütlenmek zorundadır” dedi.

Çolak, “Temel hedefi halkın örgütlü olarak, kent sorunlarına sahip çıkması, kentlilerin karar alma süreçlerine katılımının sağlanması olmasına rağmen bu konuda istenilen ilerleme sağlanamamıştır. Edirne kent konseyi şimdi yeni bir yaklaşım ile örgütlenmek zorundadır. Halkın karar süreçlerine katılım sözü bol bol kullanılmasına rağmen karar vericiler bu konuda adım atmamaktadır, ya da adım atamamaktadır. Edirne kent konseyi gelinen bu aşamada mevcut yönelimine birde “Demokratik bir kent” yaratma hedefini koymaktadır. Bu hedef başta yerel yönetim olmak üzere kentin dinamiklerini de sürece katarak örgütlenmelidir. Demokratik bir kent yönetiminden anladığımız şudur. Halk karar süreçlerinde mutlaka olmalıdır” dedi.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side