Edirne İl Genel Meclisi Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu tarafından Mecidiye Köyünden Uzunkum Plajına giden ulaşım yolunun 2,5 kilometrelik kısmının asfaltlanması konusu gündeme getirildi. Söz konusu yolu yaz aylarında yaklaşık 300 bin kişinin kullandığını belirten Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, “Bu yol aslında Edirne’nin ayıbı.” ifadelerini kullandı.
Edirne İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları 4’üncü oturumu Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan oturumda 4 komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı.
Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu tarafından meclise sunulan raporda; ‘Mecidiye Köyünden Uzunkum Plajına Giden Ulaşım Yolunun 2021 Yatırım Programına’ alınması konusu görüşüldü. Komisyon Başkanı Erdinç Can yaptıkları araştırmalar neticesinde; söz konusu yolun Edirne İl Özel İdaresi envanterine kayıtlı olmadığını ve bu nedenle yolun yapımı konusunda sıkıntılar yaşandığını ifade etti.
Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş ise, yolu yaz aylarında yaklaşık 300 bin kişinin kullandığını ve söz konusu sıkıntıların giderilerek yolun yapılmasının elzem olduğunu belirtti.
Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, komisyon raporu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu yolu yaz aylarında yaklaşık 300 bin kişi kullanıyor. Burada fuarlar ve festivaller de oluyor. Bu yola tamamen sıcak asfalt atılmış. Bu yol aslında Edirne’nin ayıbı. 2 kilometrelik bir alan kalmış. Ama bu yolda bir belirsizlik mevcut. Bizim Yol İşleri Müdürlüğümüzde bu yolla ilgili kesin bilgi yok. Biz bilgileri işletme sahibinden aldık. Orman içinden geçen köy yolu statüsünde. Ama bizim köy yolları envanterimizde kayıtlı değil. Bir diğer sıkıntı da bu yolda iş makineleri çalışıyor; 2 tane taş ocağı var orada. Bu taş ocaklarının kamyonları en az 60-70 ton taşıyor. Biz buraya soğuk asfalt attığımızda bu yol, 2 ay içerisinde tarla yoluna dönüşür. Yapmış olduğumuz yatırım da heba olur gider. Bunun için komisyon da net bir cevap verememiş. Bu yolun en azından 500 metrelik kısmının beton yol olması gerekir ki, kalıcı bir yol olsun. Diğer kısmında sıcak ya da soğuk asfalt fark etmez. Tabii ki bizim de meclis olarak görüşümüz; vatandaş devlet işbirliğiyle bu yolu yapabilirsek, yollarını yaptığımız işletme sahipleri bize ekonomik olarak katkı verirse geri kısmını biz karşılayarak bu işin bir dahaki yıla yetişmesi elzemdir.” dedi.
Konu hakkında görüşlerin belirtilmesinin ardından söz konusu rapor, gerekli araştırmaların yapılması için Çevre ve Sağlık Komisyonuna sevk edildi.