Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, pandemi sürecinde kooperatif üyeleri, usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından 1,5 milyon adet steril maske üretildiğini açıkladı. Özbaş, “Edirne’de kadınların kendi ayakları üzerinde durması adına tüm kamu kurum ve kuruluşları, Sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla yapılan kadın girişimciliğine yönelik yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, Edirne’de pandemi döneminde 1,5 milyon adet maske üretildiğini açıkladı.
İl Müdürü Özbaş, Edirne’de Kadınların istihdam ve statülerinin yükseltilmesine yönelik yapılan çalışmalarda ihtiyaç duyulan bina, alet, makine, hammadde, taşıt, teçhizat, teknik destek, eş finansman ve satış yerlerinin Vali Ekrem Canalp’in destekleriyle karşılandığını belirtti.
Özbaş, “Bugün çok sayıda kadınımız, meslek kursları ile üretici hale gelmiştir.
ürünlerin pazarlanması adına profesyonel ve kurumsal bir yaklaşıma ihtiyaç duyulmaktadır.
Bugün itibarıyla ilimizde 4 adet Kadın el emeği üretim kooperatifi faaliyet göstermekte olup, bu kooperatiflerin 3 ü son iki yıl içerisinde kurulmuştur. Bu kooperatiflerimiz yoğun bir şekilde ürün sunmaktadırlar. Ürünlerin tanıtımı – pazarlanması konusunda herkes büyük bir gayret içerisindedir” dedi.
İl Müdürü Bilgin Özbaş, Valilik tarafından temin edilen malzemeler ile Edirne’de yaklaşık 1,5 milyon adet steril maske üretildiğini söyledi.
Özbaş, “Son olarak kuruluş işlemleri tamamlanarak faaliyetlerine başlayan Valide Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi nin ihtiyacı olan 5 adet Sanayi Tipi Dikiş Makinası, 3 adet sanayi tipi Overlok makinası, nakış recme, kazanlı buharlı ütü, kazanlı ayaklı ütü, ilik makinaları, kesme ve ambalajlama makinaları Valiliğimizce temin edilmiştir. Bu kooperatifimizde İstanbul’da bulunan tekstil fabrikalarına fason üretim yapmakta, penye, eşofman, kışlık mont, bakliyat torbası, pijama takımı, okul kıyafetleri gibi ürünler üretmekte olup, Türkiye’nin bir çok ilinden siparişler alarak satışlar yapmaktadırlar.
Ancak özellikle şunu belirtmem gerekiyor ki, kooperatifler her ne kadar ticari amaçlarla kurulmuş olsa da Covid-19 pandemi süreci kapsamında maske sıkıntısı yaşadığımız günlerde Valiliğimiz tarafından temin edilen malzemeler ile kooperatif üyelerimiz, HEM usta öğreticilerimiz ve 153 kursiyer kadınımız ile birlikte yaklaşık 1,5 milyon steril maske üretilerek ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunulmuştur” dedi.