Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gençlik Birimi tarafından derneğe yeni katılan üyelerle, seçilmiş gençlik biriminin tanışması amacıyla organizasyon düzenlendi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gençlik Birimi tarafından Edirne Tabip Odası Lokalinde tanışma kahvaltısı düzenlendi. Çağdaş Gençlik Edirne Şubesi Kolaylaştırıcısı Şükran Acar, derneğe yeni katılan üyelerle, seçilmiş gençlik biriminin bir araya gelmesi adına böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.
Çağdaş Gençlik Edirne Şubesi Kolaylaştırıcısı Şükran Acar, organizasyon hakkında bilgiler vererek, “Bu organizasyon, 1 günde hazırlanmış bir organizasyon değil. Uzun bir sürecin çıktısı olarak yansıdı. Üyelerimiz katkı verdi, üyelerimizin hazırladığı erzakları da kullandık. Bu tanışma kahvaltısını Gençlik Birimi olarak düzenledik. Amacımız; online süreçten sonra derneğimize yeni katılan üyelerimizle, seçilmiş gençlik birimimizi tanıştırmak. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kim olduğunu, Edirne Şubesi’nin ne gibi etkinlikler yaptığını, hangi öbeklerimizin bulunduğunu tanıtmak. Bunun için de tanışma kahvaltısı yapmayı uygun gördük. Çağdaş gençlik; piyano, gitar, keman, çimlenme, bağlama, tiyatro ve özel günlerde etkinlikler düzenliyor. Bu gibi öbeklerimiz var. Burada üniversiteli öğrencilerimiz; lise, ortaokul, ilkokul düzeyindeki öğrencilere ders yardımında bulunuyor.” dedi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edirne Şube Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz; barış, sevgi, dostluk, geleceğe güven ve yaşama sevinci içinde yaşamak için çabaladıklarını belirtti.
Yılmaz, “Amacınızı yaptığınız işlerle, yaşam biçiminizle ortaya koyuyorsunuz. Dolayısıyla yaşamanın anlamı doğrudan doğruya yaşamanın kendisidir. ‘Bir sincap gibi’ demiştir, Nazım Hikmet. Hani bir tek ağaç gibi hür, hem ormancasına kardeş gibi yaşamak. Yaşamanın özeti; barış, sevgi, sevda, doğaya sevgi, dostluk, geleceğe güven, yaşama sevinci içinde yaşamak. İşte çağdaş yaşamla, bunun içerisinde yaşıyoruz. Çağdaş yaşamın bir özelliği var. Damlalardan göl yapmayı amaçlıyor. Bu damlaların bir Muş’tan gelir biri Çanakkale’den gelir, biri Ardahan’dan. Buradan gelen damlalar birikiyor; böyle bir göl oluşuyor ve gölden de çağlayanlar oluşuyor. Bizim temel ilkemiz gönüllülük. Gönüllerin üzerinde gönülleri kazanmaya çalışarak damlalardan göl yapma sanatıdır. Bizim bir de korkumuz var. Bu da gönülleri incitmektir.” ifadelerini kullandı.