10 Ocak 2025
11.4 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYERELÇİFTÇİYE FAİZSİZ KREDİ MÜJDESİ

ÇİFTÇİYE FAİZSİZ KREDİ MÜJDESİ

-

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, çiftçilere %100 faizsiz ve düşük faizli kredi kullanımının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Resmi Gazete’de yayınlandığının bilgisini verdi.
 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafında yayınlanan tebliğde Edirne’nin de yer aldığı belirtildi.

Edirneli çiftçilerin güçlenmesi bakımından önemli olduğunu ve Edirne’deki çiftçilere can suyu olacak kredilerin büyük önem arz ettiğini belirten İba, “Çiftçilerimiz, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden yatırım ve işletme kredisi kullanabilecektir. Bu krediler %25 ile %100 oranında faizsiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yayınlanan tebliğ hakkında detaylı bilgi veren Başkan İba, “Geleneksel hayvansal üretim yapan işletmelerimiz, 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabilecektir. 100 bin TL üzeri krediler en az %50 oranında faizsiz olacaktır. Düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 1,5 milyon TL olarak belirlenmiştir. Geleneksel bitkisel üretim yapan işletmelerimiz, 50 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabilecektir. 50 bin TL üzeri krediler ise en az %50 oranında faizsiz olacaktır. Düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 2,5 milyon TL olarak belirlenmiştir. Emek ve alın teri ile topraklarımızı işleyen, çiftçilerimize sağlanan ve Edirne’mizi tarım ve hayvancılık alanlarında kalkındıracağını düşündüğümüz hizmet için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyor, şehrimize ve tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Edirne’nin de yer aldığı tebliğe göre çiftçiler; sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliği, damızlık düve yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan besiciliği, küçükbaş hayvancılık, arıcılık, kanatlı sektörü, kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliği, su ürünleri sektörü, geleneksel (yaygın) hayvansal üretim, kontrollü örtüaltı tarımı, yem bitkisi üretimi, yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi, süs bitkisi üretimi, stratejik bitkisel üretim, meyve yetiştiriciliği ve bağcılık, geleneksel (yaygın) bitkisel üretim, tarım makineleri (traktör ayrık), traktör, modern basınçlı sulama sistemi yatırımı, tarım makineleri parkı, arazi alımı (birleştirme), lisanslı depoculuk yatırımları, elektronik ürün senedi (elüs) karşılığı kredi kullanımı, soğuk hava deposu yatırımları, tarımsal ürünlerin işlenmesi, sözleşmeli üretim(üretim yaptıran gerçek/tüzel kişi) ve özel ormancılık gibi alanlarda kredi ve yatırım imkanlarından yararlanabilecektir.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side