Edirne Valiliği “Balkan Halk Dansları” ekibi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilk gösterisini sundu. 3. Tarım Orman Şurasının kapanış törenini Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan Halk Dansları ekibinin üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiler.
Edirne Valiliği himayelerinde, Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği koordinesinde “Bir Rumeli Hikâyesi” isimli Rumeli/Balkan Kültür Konsepti oluşturulmuştur. Soyut Kültür Miraslarımızın korunması, yaşatılması ve tanıtımını hedefleyen oluşum üzerinde Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatlarıyla ve Hanımefendi Sayın Dr. Ayten Canalp’in önderliğinde 1 yıl önce başlatılan çalışmada sona gelindi.
Çalışma kapsamında; İlimizin ve bölgemizin Kültürel Miraslarının gelecek nesillere aktarılması, yurt içi ve yurtdışında tanıtımının yapılması amacıyla Rumeli ve Balkan Kültürüne ait yerel kıyafetler yeniden hayat buldu ve “Rumeli Işığı” koleksiyonu hazırlandı. Bölgemize ait yerel halk ezgileri derlendi ve “Rumeli’nin Sesi” etnik müzik orkestrası kuruldu. Balkan ve Rumeli bölgelerine ait oyunlar derlendi, tematik hale getirildi ve modernize olarak uyarlandı yine aynı çalışma içerisinde kurulan “Balkan Halk Dansları ” ekibinin ritimleriyle hayat buldu. 3 ana bileşenden oluşan konsept büyüleyici bir gösteriye dönüştürüldü.
Edirne Valiliğinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri kapsamında ilk kez sahnelenecek olan “Bir Rumeli Hikâyesi” nefes kesici gösteri öncesi “Balkan Halk Dansları” ekibinden bir grup dansçının katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilk görevini gerçekleştirdi.
3. Tarım Orman Şurasının kapanış törenini Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan Halk Dansları ekibinin üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiler.
Bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sahneye davet edilen Edirne Valiliği Balkan Halk Dansları ekibi büyük beğeni topladı. Katılımcıların yoğun ilgileri ile karşılaşan ekip Ankara’da Edirne Rüzgârı estirdi.
Külliyedeki törenin ardından Balkan Halk Dansları ekibi üyeleri Edirne Milletvekili Fatma Aksal tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinde ağırlandı.