Tüketim çılgınlığına karşı geri dönüşümün yaygınlaşması amacı ile yola çıkan kadın girişimci Serap Sevinç, kullanılmayan tekstil ürünleri satışa sunarak ekonomiye kazandırıyor.
Çevreye duyarlı kadın girişimci Serap Sevinç, Temiz Dolabım ismi ile açtığı geri dönüşüm mağazasında israf bilincine karşı farkındalık yaratmak istiyor. Yurt dışında yaygın olarak görülen konsept ile kullanılmayan veya az kullanılmış, etiketli ürünleri mağazasında satışa sunan Sevinç, ürünlerin satışından elde edilen gelirin yüzde 50’sini de ürün sahiplerine teslim ediyor.
Bugün açılışı gerçekleştirilen Temiz Dolabım isimli mağazanın açılış kurdelesini Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan ile İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya kesti.
Çevreci girişimci Serap Sevinç, ikinci el mağazası açmasının arkasında ticari bir kaygı olmadığını, tüketim çılgınlığına karşı farkındalık oluşturmak istediğini ifade etti.
Sevinç, “Doğaya saygı duyarak bir işletme işletiyorum. Vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları ürünlerini bize getiriyorlar, biz de bunları sattıkça gelirleri yarı yarıya ürün sahipleri ile paylaşıyoruz. Bu şekilde çevreyi korumuş oluyoruz. Ekonomiye katkıda bulunmuş oluyoruz. Çöpe gideceğini düşündüğümüz ürünler tekrar geri dönüşüme kazandırılmış oluyor. Tekstilden uzaklaşarak suyu az tüketmiş oluyoruz. Ticari bir kaygım yok, burada amacım farkındalık yaratmaktı.” dedi.
Ürün satışları haricinde bağış kampanyaları da düzenlediklerini kaydeden Sevinç, sokak hayvanlarına mama desteği sağladıklarını ve öğrencilere fon oluşturduklarını belirtti.
Serap Sevinç, “Burada satış değeri olan ürünleri kabul ediyoruz. Eğer gelen ürünlerin satış değeri yoksa yıkayıp ütüleyip tadilatlarını gerçekleştirip köylere, ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz. Bazen satış değeri taşıyan ürünler getirenler de oluyor fakat bağış olmasını istiyorlar. Bu ürünler satıldıkça da sokak hayvanlarına mama alıyoruz, öğrencilere fon oluşturuyoruz.” dedi.
Mağazada kadın giyim, çocuk giyim, aksesuar, ayakkabı ve oyuncak gibi ürünler olduğunu belirten Sevinç, gelinlik, abiye, sünnet kıyafeti gibi genelde tek kullanımlık olan ürünleri de kiralama yöntemi ile vatandaşlarla buluşturduklarını ve kira gelirini yine ürün sahipleri ile paylaştıklarını kaydetti.
Mağazasında kitap kafe bölümü de bulunduğunu kaydeden girişimci Serap Sevinç, vatandaşların dilerlerse kütüphane kısmında kitaplarını okuyabileceklerini, dilerlerse de bağışlanan kitaplardan satın alabileceklerini söyledi.