11 Ocak 2025
8.1 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAMKARAAĞAÇ’DA ÇEVRE DOSTU İŞLETME

KARAAĞAÇ’DA ÇEVRE DOSTU İŞLETME

-

Edirne Belediyesi ve Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen ve Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (EDESOB), Edirne Kent Konseyi, Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası, Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) ve Plastiğe Hayır Platformu tarafından destek verilen ‘Çevre Dostu İşletme’ çalışması kapsamında bir işletmeye daha “Çevre Dostu İşletme” logosu takdim edildi.
 

Proje kapsamında   İstasyon Kafe ve Balkabağı Kafe’ye verilen ‘Çevre Dostu İşletme’ logosu, 1,5 yıldan bu yana Edirnelilere çevre ve insan sağlığına duyarlı hizmet veren Taze Kafe’ye takdim edildi. 

Taze Kafe’de düzenlenen törene Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Sekreteri Uğur Akagündüz, Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Varel, Plastiğe Hayır Platformu temsilcisi Begona Rodriguez ve Taze Kafe İşletme Sahibi Değer Durcan katıldılar.

Törende açılış konuşması gerçekleştiren Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu,logonun takdim edilmesinden önce şunları kaydetti:

“Çalışmayı yürüyen arkadaşlarımız ile birkaç defa Taze Kafe’ye gelerek işletmecimiz Değer Durcan ile görüştük. İşletmede plastik kullanmadıklarını, çevreye saygılı ve çevre dostu işletme olduklarını tespit ettik. Taze Kafe’mizin de gerçekten güzel bir iş yaptığını görünce ‘Çevre Dostu İşletme’ logomuz ile plastik kullanmayan işletmemizi Edirne’mizin Karaağaç semtinde tescilleyeceğiz. ‘Çevre Dostu İşletme’ logosu verdiğimiz diğer kafelerdeki gibi Taze Kafe de bir kadın işletmecimiz tarafından işletiliyor. Bu yüzden çok mutluyum. Türkiye’nin kadınları herhalde ülkeyi ve dünyayı kurtaracaklar. Bundan çok eminim” ifadelerine yer verdi.

Dr. Tanrıkulu’nun konuşmasının ardından bir konuşma da Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Varel yaptı. Varel, konuşmasında çevreci işletmelere her zaman destek olacaklarını ifade ederek: “Böyle işletmelerin Edirne gibi çağdaş bir kentte daha fazla olmasını, açılmasını istiyoruz” dedi.

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Sekreteri Uğur Akagündüz yaptı. Akagündüz, konuşmasında  şunları aktardı:

“Projeye ayrıca Edirne Belediyesi, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB), Edirne Kent Konseyi, Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası ve Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) destek veriyor. Proje kapsamında 3’üncü kez ‘Çevre Dostu İşletme’ logosunu veriyoruz. 3 işletmenin de kadın işletmeci olması bizim için çok değerlidir. Ayrıca Taze Kafe, ‘Çevre Dostu İşletme’ logosunu Karaağaç’ta ilk kez verdiğimiz bir işletme oldu. Karaağaç’ta çevre dostu işletmelerin daha da artmasını istiyoruz. Umarım Edirne’de çevre dostu işletmeler daha da artar ve insanlara daha da sağlıklı hizmet verilir” sözlerine yer verdi.

İşletme sahibi Değer Durcan ise projeyi yürüten kurum ve sivil toplum örgütlerine kadına olan duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ederek; şunları kaydetti:

 “Karaağaç, Edirne’nin en tarihi dokusu olan semti. Taze Kafe olarak biz de bu dokuyu bozmadan işletmeyi açmaya çalıştık ve çok duyarlı olmaya çalışıyoruz. ‘Çevre Dostu İşletme’ logosunu bize layık gördükleri için çok teşekkür ederiz. Elimizden geldiğince duyarlı olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side