10 Ocak 2025
13.3 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEYAŞAMDUYGUSAL ŞİDDET HAT SAFHADA

DUYGUSAL ŞİDDET HAT SAFHADA

-

Son yıllarda çiftler arasında iletişim sorunları arttı. Özellikle ‘ben kavgası’ ve evliliklerde sadakat sorunları gibi çiftler arasında yaşanan sorunlara rehberlik eden bir klinik var. Aile Danışmanı, Uzman Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi Sevgi Dökmeci, “Ailelere çocuklarıyla, kendileriyle, gelecekle ilgili planlarında danışmanlık hizmeti verip yol göstermeye rehberlik etmeye çalışıyoruz” dedi.
 

Özel Aile Danışma Merkezi Kurucusu, Aile Danışmanı, Uzman Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi Sevgi Dökmeci, 4 yıl önce iki kişilik ekiple çıktıkları yolda 7 kişilik kadroyla hizmeti sürdürüyor.

1986 yılı Gazi Üniversitesi mezunu Sevgi Dökmeci, emekli olduktan sonra kurduğu merkezde, Sekreter Güzin Toygar Koçaş, Kurum Müdürü Buse Başköylü, Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı Merve Dökmeci, Özge Mutlu ve Derya Onur ile hizmeti Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak sürdürüyor. Dökmeci, Ailelere çocuklarıyla, kendileriyle, gelecekle ilgili planlarında danışmanlık hizmeti verip yol göstermeye rehberlik etmeye alıştıklarını söyledi.

Dökmeci, “daha çok anne çocuk, baba çocuk iletişimi ve yeni evli çiftlerde iletişim sorunları, benlik algısı savaşları gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Ben kavgası ve evliliklerde sadakat. Daha çok parçalanmış ailelerin çocukları ve ailelerin çocuklarıyla başa çıkamadıkları durumlarda yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Şiddet bilindiği gibi fiziksel ve duygusal şiddetler yaşanıyor ve duygusal şiddet hat safhada karşımıza geliyor. Hatta gözümüzün önünde cereyan eden durumlar oluyor. Özellikle duygusal şiddet psikolojik şiddet bize gelen problem, davranış durumlarının ana nedeni oluyor” dedi.

Merkezde oluşturulan ve yüzlerce kitabın yer aldığı kitaplığın yılların birikimi olduğunu belirten Dökmeci, isteyen ailelerin, çocukların buradan ödünç kitap alabildiğini söyledi.

Dökmeci, “ailelerin burada çocuklarını beklerken okuyabilecekleri ya da isterlerse eve ödünç kitap almak kaydıyla beş yüz kitaplık mini kitaplığım var. Bu yılların birikimi. Bunları ailelere veriyorum. 15 günde bir bitirememişse tekrar gelip izin alıyor ve tekrar kitabı götürebiliyor. Özellikle kişisel gelişim, çocukların eğitimi ve çocuk oyunlarıyla ilgili onlara burada bizzat öğretiyorum. Ayrıca sosyal sorumluluk anlamında 15 günde bir workshoplarımız oluyor”.

Kurum Müdürü Uzman Klinik Psikolog Buse Başköylü de, psikolojik destek sağladıklarını söyledi.

Başköylü, “Çiftlerle ailelerle ve çocuklarla çalışıyoruz. Bireysel danışmanlık hizmeti de veriyoruz. Bu hizmet aslında toplumun her kesimi için oldukça önemli. Çünkü önleyici bir hizmet olmaktadır. Kişiler genellikle psikolojik destek kısmını gereksiz görmektedirler ama bunun önemli bir hizmet olduğunu toplumun gidişatında bize gösteriyor. Özellikle çocuklarda bu desteğin gerektiği zamanda gerektiği şekilde uygun müdahalelerle ne kadar etkili olduğunu görebiliyoruz. Ailelerin geri dönüşlerinden özellikle bunu anlayabiliyoruz. Çocukların uyum problemleri olabiliyor, okulda çeşitli problemleri olabiliyor, akademik sıkıntılar olabiliyor. Çocuk günlük hayata adapte olabilmesinde güçlük yaşıyor. Eğer oyunla çeşitli müdahalelerle çocuğa destek sağladığımızda çocuktaki gelişmeyi görebiliyoruz”. 

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side