Edirne’de dezavantajlı grupların meslek edinebilmeleri amacıyla başlatılan kuaförlük kursunda kadınlar, “gelin başı” ve “topuz yapımı” eğitimi aldı.
Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından Edirne Sosyal Dayanışma Merkezi'nde (SODAM) gerçekleşen eğitime 15 kadın katıldı.
Bu haftaki eğitim kapsamında İstanbul Artistik Kuaförler Derneği üyesi olan kuaför eğitmeni Gökmen Balkan ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Nagihan Kocabaş kadınlara “gelin başı” ve “topuz yapımı” dersi verdi.
Kadınlara önce bilgi veren Balkan, daha sonra kursiyerlerle birlikte uygulama yaptı.
“Kadınların meslek sahibi olup aile ekonomilerine katkı sağlaması amaçlanıyor”
Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı, amaçlarının dezavantajlı gruplara katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Düzenlenen kurslar sayesinde dezavantajlı kadınların meslek sahibi olduğunu ve bir kısmının da istihdama dahil olduğunu dile getiren Balı, “Bu kurslar sonucunda kişilerin meslek sahibi olup aile ekonomilerine katkı sağlaması amaçlanmakta. Kuaförlük kursumuza, zaman zaman piyasada bu işi başarıyla yapan kuaförlerimiz Edirne'ye geliyor ve tecrübe ve bilgilerini kursiyerlerimize aktarıyor. Eğitmenimiz Gökmen Balkan bugün buraya gelerek kursiyerlerimizi bilgilendirdi ve topuz üzerine bir eğitim verdi. Aynı zamanda kendisi kursumuza malzeme desteği de verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Eğitmen Gökmen Balkan ise bilgi ve birikimini, gelecekte bir ailenin geliri anlamına gelecek gruplara aktarmaktan kıvanç duyduğunu belirtti.
Edirne'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Balkan, “Bugün kursiyerlerle bilgilerimi paylaşmak için buraya geldim. Dezavantajlı kadınlara yönelik olması beni çok heyecanlandırdı. Deneyimlerimi ve bilgilerimi onlara aktarıyorum. Bugün, kursiyerlerimizle gelin saçı tarayacağız. Trakya'nın düğünleri ve gelinleri ünlüdür. İnşallah bu eğitim onlara güzel şeyler katacak. Tamamen kadınlarımıza destek olmak amacıyla buradayım. Ben de kursa destek olmak için malzemelerimle birlikte geldim. Tüm malzemeleri kursa bırakacağım. Dezavantajlı kadınların meslek sahibi olmaları çok güzel bir şey.” ifadelerini kullandı.
Kursiyer Serap Çeler de kursun iyi ilerlediğini ve kuaförlük mesleğini öğrendiğini belirtti.
Kurs kapsamında kuaförlük ile ilgili tüm eğitimleri aldıklarını aktaran Çeler, “Kursu tamamlayıp belgemi almayı ve ardından kendi iş yerimi açmak istiyorum. Kurs sayesinde hem meslek sahibi olacağım hem de aile ekonomisine katkı sağlayacağım.” dedi.