TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Keşan Devlet Hastanesinin resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada, 195 yataklı hastanenin hem bölgeye hem de komşu ülkelerden şifa aramaya gelenlere hizmet verdiğini söyledi. Şentop, “Türkiye sağlıkta hayal edilemeyecek bir noktaya ulaştı” dedi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Keşan Devlet Hastanesinin resmi açılış törenine katıldı.
195 yataklı hastanenin hem bölgeye hem de komşu ülkelerden şifa aramaya gelenlere hizmet verdiğini söyleyen Şentop, Türkiye’nin sağlıkta hayal edilemeyecek bir noktaya ulaştığının altını çizdi.
Son 17-18 yılda sağlık alanında, Türkiye'de bir zihniyet değişikliği gerçekleştiğini ifade eden Şentop, “20 sene öncesine kadar Türkiye'de sağlık hizmetleri, en sıkıntılı hizmet alanlarındandı. İnsanlarımız her zaman sağlıklı olmak için dua eder ama o dönemler, hasta olmamak için dua edilirdi, hastalanmaktan korkulurdu. Hastanelerde fiziki imkanlar, hijyen ortamları sıkıntılıydı, doktora ulaşmak zordu, doktora ulaştıktan sonra muayene olmak mümkün değildi, doktorların baktığı hasta sayısı fazlaydı, ilaca erişim zordu.” diye konuştu.
Türkiye'nin sağlıkta hayal edilemeyecek bir noktaya eriştiğinin altını çizen Şentop, “Sağlıkla ilgili fiziki anlamda çok büyük iyileşme var. Öte taraftan, yatak sayımız arttı. Türkiye geneli 240 bin civarında hastanelerde yatağa sahibiz. Her hastanemizde modern cihazlar mevcut. Doktor ve sağlık çalışanımız sayısı arttı, 1 milyon 20 binin üzerinde.” dedi.
TBMM Başkanı Şentop, artık Türkiye'nin tedavi olmak için gelenlerin olduğu bir ülke haline geldiğini vurguladı.
Türkiye'nin itibar kazanmasının herkesi sevindirmediğine, bazılarını ise rahatsız ettiğine işaret eden Mustafa Şentop, şunları kaydetti:
“Yeni Zelanda'da yaşanan katliam hadisesi, cuma namazı için camide bulunan Müslüman kardeşlerimize, bir gözü dönmüş katil, ırkçı, radikal Hristiyan, dinci katil saldırdı. İbadet için toplanan 50 kardeşimizi katletti, bir o kadar da yaralandı. Şahsen onları tanıdığını zannetmiyorum, özel bir intikam, bir mesele yok. Nedir mesele? Orada çok farklı tabiyette, millette insanlar var, makineli tüfekle tarıyor. Onları bir araya getiren katliama maruz kalmalarındaki ortak özellik nedir? Sadece Müslüman olmaları. Bu bir münferit hadise, gözü dönmüş bir manyak teröristin gerçekleştirdiği bir eylem değil, dünyada bu teröristin zihniyetine zemin hazırlayan bir kültürel iklim var.
Avrupa'da, Batı'da birçok politikacı, medya, köşe yazarı, yazar çizer takımı İslam düşmanlığını Müslüman düşmanlığını körüklüyor, bu tür canilerin, katillerin, teröristlerin yetişmesine uygun zehirli bir iklimi oluşturuyorlar. Şüphesiz herkes böyle değil, nitekim bunu takip ettiniz, bunun gibi olan Avusturalyalı bir senatör benzer şekilde bir açıklama yaptı, Avusturalyalı bir genç, senatöre yumurta atarak protestoda bulundu. Şüphesiz bu bakımdan dünya barışını hedefleyen, insan olması hasebiyle insanlara, inançlara saygı duyan geniş bir kitle de var. Ama öne çıkanlar politikada, medyada İslam, Müslüman, göçmen düşmanlığını, ırkçılığı körükleyen anlayışta olan insanlar, bunların dünya barışı için bir tehdit olduğunu görüyoruz. Ama esas değineceğim husus, bu sadece genel İslam, Müslüman düşmanlığının da ötesine taşıyor, bir Türkiye düşmanlığı, bir Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığına da dönüşüyor.”
TBMM Başkanı Şentop, bu düşmanlıkları teröristin silahlarındaki yazılarda ve notlarından da, Türkiye'ye ayırdığı bölümde savurduğu tehditlerde görüldüğünü ifade etti.
Bu toprakların bin yıl evvel vatan kılındığını ifade eden Şentop, “Biz, bu topraklarda kimin gözü varsa o gözü çıkartmaktan tereddüt etmeyiz, bunu Çanakkale'de gösterdik.” dedi.
Konuşmasının ardından TBMM Başkanı Şentop, Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve diğer ilgililerle hastaneyi gezdi, hastaları ziyaret etti.