Tıp Fakültesi’ndeki mevcut acil servisin yenilenmesi için çalışmalara başladıklarını belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, 5 bin metrekarelik alanda yeni bir acil servis kurulması için de ön onay alarak, süreci başlattıklarını açıkladı.
Ağustos ayında Trakya Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Hatipler, bugün basın toplantısı düzenleyerek, 3 aylık süreçte yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Meriç Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Eylem Bayır, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri İlyas İpek ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Yence de katılım gösterdi.
Toplantıda konuşan Rektör Hatipler, öğrencilere yönelik hizmetler kapsamında KAMPUS 4.0 projesini hayata geçirdiklerini ve bu kapsamda 35 sınıfın akıllı hale getirildiğini açıkladı.
3 aylık süreçte Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde de çok sayıda çalışma yaptıklarını belirten Hatipler, kan alma ünitesindeki bekleme sürelerinin kısaldığını ve başkasına ait kök hücreyle kemik iliği naklini gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Hatipler, Trakya Üniversitesi otoparklarında 30 dakika olan ücretsiz bekleme sürelerini 1 saate çıkardıklarını da açıkladı.
Hatipler, ‘Edirne’nin Mahallelerini Kitaplaştırıyoruz’ projesiyle şehrin kültürüne katkı sağlamak adına çalıştıklarını söyledi.
Hatipler, Trakya Üniversitesi’ni ‘engelsiz üniversite’ haline getirmek adına çalışmaların da hızla devam ettiğini dile getirdi.
Mevcut acil servisin yenilenmesi için çalışmalara başladıklarını da söyleyen Hatipler, 5 bin metrekarelik bir alanda yeni bir acil servis kurulması için de ön onay alarak, süreci başlattıklarını ifade etti.
Hatipler, “Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Edirne’de yapılırken 1980’li yıllarda Edirne’nin nüfusu yaklaşık 50-60 bin civarındaydı. Bu hastanenin de zaten üçüncü katı, dördüncü katı, belki yedinci katı bunlar kapalıydı ama acilimiz vardı ve acil 600 metrekareydi. Bugün Edirne’nin nüfusu 200 bin. Kaldı ki o dönemde, ulaşım araçları bakımından, Keşan’daki insan, kalkıp da Edirne tıp fakültesini gelmiyordu, gelemiyordu. Bugün artık sadece Keşan’dan değil, Tekirdağ’dan, Kırklareli’ne hatta İstanbul’dan insanlar gelip bu sağlık hizmetinden istifade etmekteler. Kabaca 400 bin kişilik bir kitleye hizmet veren bir hastanemizin acil servisi ne yazık ki hala 600 metrekare. Üstelik de bunun 400’ü yetişkine hizmet veriyor, 200’ü çocuğa hizmet veriyor. Birincisi bunun yenilenmesi gerektiğine karar verdik. Yani en evvela bunun bir sağlamlaştıralım, modernize edelim. Bununla alakalı ihale sürecimiz bitti, yer teslimini yaptık ve arkadaşlarımız çalışmalarına başladılar. Yani mevcut olanı bir abat edelim istiyoruz. Sonrasında da üniversitemizin acilinin önünde bulunan yere iki katlı, yaklaşık 5 bin metrekarelik bir acil servisi için projelerimizi çizdik, strateji dairesine teslim ettik, rakam belirlendi. Önümüzdeki günlerde bununla alakalı süreç başlayacak. 2025 sonunu bulabilir ama inşallah daha da süreci kısaltma niyetindeyiz. Oraya 5 bin metrekarelik bir acil servisi, gerekirse alttan otoparktan girilip çıkılacak bir acil servis inşaatı için ön onayı aldık. Süreci de başlatmış olduk.” dedi.
Edirneli olmanın nîmetleri Rektör bey edirne li olunca edirne ye en güzel hizmetleri yapmak için çalışıyor tebrik ederim