Romanların yoğun olarak yaşadığı alanlarda sosyal içermenin desteklenmesi için teknik destek projesi olan SİROMA’da 10 ayda 2 bin 802 kişiye ulaşıldığı açıklandı. Projenin Sosyal Arabulucusu Bahattin Ulusoy,”birileri SİROMA’da bir şey yapılmıyor para boşa gidiyor diyor. Yaptığımız çalışmalar ortada” dedi.
Türkiye’de romanların ve diğer dezavantajlı gurupların sosyal entegrasyonunu güçlendirmek ve bu gruplar arasında yoksulluğu azaltmak amacıyla geliştirilen SİROMA projesinde 10 aylık sürede 2 bin 802 kişiye ulaşıldığı belirtildi.
Edirne SİROMA Birimi yöneticileri, Karadenizliler Derneği’nde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın da katıldığı toplantıda konuşan Projenin Sosyal Arabulucusu Bahattin Ulusoy, SİROMA projesinin odağında istihdam ve eğitimin olduğunu belirterek, yoksulluğun azaltılması ve sosyal dışlanma ile mücadelede önemli rol üstlendiğini ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen projenin Edirne’nin de aralarında bulunduğu 12 ilde romanların ve diğer dezavantajlı gurupların sosyal entegrasyonunu desteklemek için hizmet koordinasyon birimleri kurulduğunu ifade eden Ulusoy, Edirne’de bu kapsamda çeşitli kurslar açıldığını, proje sonuna kadar kurslarla 500 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Ulusoy, Siroma projesinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü, ancak bazı kesimler tarafından eleştirildiklerini söyleyerek, “SİROMA’da bir şey yapılmıyor para boşa gidiyor diyorlar. Yaptığımız çalışmalar ortada” şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da proje kapsamında yapılan çalışmaları önemsediklerini belirterek, “ proje, olaylar gerçekleşmeden önce bizim dezavantajlı gruplara ulaşıp olayları önceden anlamamızı ve buna bağlı olarak da önlem almamızı sağlıyor” dedi.