Edirne’ye 6 ay önce gelen Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öğretim üyeleri Başar Hatırnaz ve Devrim Baran, 30 fotoğraflık sergiyle Osman İnci Müzesi’nde Edirneli sanatseverlerle bir araya geldi.
İstanbul'da 17 yıl önce bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamalarıyla yolları kesişen ve o günden bu yana sıkı dost olan Başar Hatırnaz ve Devrim Baran, 6 ay önce Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalışmaya başlamalarının ardından ilk sergilerini açarak sanatseverleri selamladı.
Osman İnci Müzesi'nde açılışı gerçekleştirilen sergide Başar Hatırnaz'ın sokak portrelerinden oluşan 15 fotoğrafıyla, Devrim Baran'ın Jazz konserlerini ölümsüzleştirdiği kareler sergiye katılanları adeta büyüledi. Serginin açılışından önce ikili katılımcıları selamlayarak konuşma yaptı. Sergide ayıca Yan Flüt Sanatçısı Aylin Sain de kısa bir konser verdi.
Sergi hakkında konuşan T.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Devrim Baran, hayalinin hep Jazz portrelerini ölümsüzleştirerek fotoğrafseverlerle buluşturmak olduğunu ifade etti.
“Biz birkaç önce ay önce Edirne'ye geldik ve T.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başladık. Ondan öncesinde ağırlıklı olarak hem sanat hem de iş hayatımız vardı. Ben öğretim üyeliğinin yanısıra basında da uzun yıllar çalıştım ve buradaki fotoğraflar o dönemden, İstanbul Jazz festivallerinde çektiğim fotoğraflar. Benim o festivallere haber yapmak için gittiğimde haber için çektiklerimin haricinde hep istediğim jazz portereleri bunlar. Hep istediğim birşeydi ve hayalimdi. İşte bu seri yakın plan, insanların o enstrümanları kullanırken ses olarak verdiklerini görüntü olarak da verdikleri anı yakalayıp bu kareleri oluşturmaya çalıştık ve böyle bir sergi oluştu”
T.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Başar Hatırnaz da, insanların hayatın içinden farklı hallerini yansıtmayı çok istediğini ve söz konusu sergide fotoğrafseverlerle bunu buluşturduğunu söyledi. Hatırnaz; “Devrim hocayla 2002 yılından beri İstanbul'daki bir vakıf üniversitesinde birlikte çalışmaya başladık. O gün bugündür ayrılmadık. Bu dostluğu böyle bir sergiye dönüştürmek bizim için çok güzel. Elimden geldiğince hayatın içinden, insanların birçok farklı hallerini, yaşamlarını yansıtabilmeyi çok istiyorum. Portre fotoğrafçılığı iletişimden oluşuyor. Dolayısıyla o iletişimi kurup güzel şeyler çekmek istiyordum. Bu sergide de bunu yansıtmaya çalıştım” diye konuştu.