12 Aralık 2024
6.2 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNE‘GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ EVİ’ FAALİYETE BAŞLADI

‘GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ EVİ’ FAALİYETE BAŞLADI

-

Edirne’de çocukların yaşam becerilerini arttırmalarına katkı sağlamak amacıyla Şehit Asım İlkokulu’nun tarihi ek binasında oluşturulan ‘Günlük Yaşam Becerileri Evi’ faaliyete başladı. Edirne Valisi Yunus Sezer de, Günlük Yaşam Becerileri Evi’ndeki atölyeleri ziyaret ederek, öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi.


Öğrencilerin günlük yaşam becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla Edirne’de önemli bir proje hayata geçirildi. Proje çerçevesinde Şehit Asım İlkokulu’nın tarihi ek binasında oluşturulan Günlük Yaşam Becerileri Evi’nde; Neşeli Mutfak, Pratik El Becerileri, Günlük Yaşam Becerileri ve Minik Marangozlar Atölyeleri kuruldu. Günlük Yaşam Becerileri Evi’nde öğrencilerin kişisel gelişimlerini destekleyen ve günlük yaşamlarında ihtiyaç duyacakları yetenekleri kazanmalarına imkan sağlayan eğitim programları düzenlenecek.

Edirne Valisi Yunus Sezer de, bugün Günlük Yaşam Becerileri Evi’ndeki atölyeleri ziyaret ederek, öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Vali Sezer, öğrencilerin yaşam becerilerini arttıran yetkinliklerle donatılmasını çok önemsediklerini ifade etti.
Vali Sezer, “Burada atölyeler kuruldu ve bu atölyelere de her okulumuz bir gün gelerek burada öncelikle ev bir ev ortamında ne yapılması gerekiyorsa bunu öğrenme imkanına sahip oluyor. Az önce ziyaret ettik, oradaki bir sınıfımız ev olarak düzenlenmiş durumda. Orada çocukların oyuncaklarını toplamaları, evdeki eşyaları dahi toplu hale getirmeleri, ütü yapmaları, çamaşır yıkamaları, perde asmaları dahil olmak üzere bir evde yapılması gereken her işi orada öğretmenlerimizin eşliğinde öğreniyorlar. Bu çocuklarımızın hem yaşam becerilerini kazanmaları açısından çok önemli. Hemen karşısında bir mutfağımız var, atölyemiz var. Orada da atölyemizde de çocuklar yine basit yemekler diyebileceğimiz, onları öğreniyorlar. Bir kek yapmayı öğreniyorlar, kurabiye yapmayı öğreniyorlar, yine aynı şekilde mutfağı tanıyorlar, fırını tanıyorlar, bıçağı tanıyorlar. Az önce ziyaret ettik, turşu yapmayı öğreniyorlar. Buradaki amacımız da çocukların kendi kendine yeterli olabilecek, kendi imkanlarıyla bir mutfakta neler yapılması gerekiyorsa, mutfak eşyaları dahil olmak üzere bunları tanıyacak tarihe getirmek, bu konuda çocuklarımıza, evlatlarımıza yetkinlik kazandırmak. Burada çocuklarımızı ileride meslek seçimlerinde yine aynı şekilde yaşam becerilerini ve kabiliyetlerini artırma adına çok önemli. İlerideki yönelimleri açısından da önemli. Hangi meslek seçeceklerse o konuda da ilgili bilgi, fikir edinmiş durumda bulunuyorlar. Burasını bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman gerçekten örnek bir proje. Bazı ülkelerde uygulanıyor. Ülkemizde de bazı illerde uygulandığını, kısmi olarak uygulandığını görüyoruz ama ilimizde ilk kurulan bu atölyeleri sadece il merkezinde değil ilçelerde de yaygınlaştıracağız. Çocuklarımız sadece okulda akademik beceri edinmesinler aynı zamanda yaşam kalitelerini ve yaşam becerilerini artıran yetkinliklerle de donatılarak okullardan mezun olsunlar istiyoruz. İçeriğini zenginleştirerek, uygulamasını daha da zenginleştirerek ve başka ilçelerimize ve ilimizde de başka farklı mahallelere yayacak şekilde bunları geliştireceğiz. Çocuklarımız mutlu bir kere. Evlerine de bunun yansıdığını yavaş yavaş görmeye başladık. Çocuklarımız gidip ailesiyle beraber orada bir turşu kursalar, annesi ve babasıyla beraber bir tek yapsalar bir kurabiye yapsalar, burada ev ortamında da farklı bir yaklaşım, farklı bir ev ortamında da neşe oluşturacaktır bu. Bu açıdan çok değerli görüyoruz, çok önemli görüyoruz.” ifadelerini kullandı.



Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side