8 Eylül 2024
18.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMYERLİ OTOMOBİL TOGG’A EDİRNE’DE YOĞUN İLGİ

YERLİ OTOMOBİL TOGG’A EDİRNE’DE YOĞUN İLGİ

-

Edirne’de görücüye çıkan Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’a yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, otomobille fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştı.

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, Edirnelilerin beğenisine sunuldu. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programın ardından öğrencilerle birlikte TOGG aracı ile şehir turu yaptı. Daha sonra Selimiye Meydanı’na gelen Vali Kırbıyık, aracı heyecanla bekleyen vatandaşları selamladı. Büyük heyecan ve coşkuyla Türkiye’nin yerli otomobili TOGG aracını bekleyen vatandaşlar, otomobille fotoğraf çektirebilmek için sıraya girdi.

Bazı vatandaşlar selfie çekerken, bazıları ise yakınlarını görüntülü arayarak heyecanını paylaştı.

Selimiye Meydanı’nda gazetecilere açıklamada bulunan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, muhteşem eser Selimiye’nin gölgesinde yerli ve milli teknoloji ile üretilen TOGG’u sergilemenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Araçla seyahat ederken ne kadar üstün bir teknolojiye sahip olduğunu gördüklerini aktaran Vali Kırbıyık, yakın zamanda TOGG’un kamu araçları olarak kullanılacağını da belirtti.
Vali Kırbıyık, “Gerek motor gücü gerek sahip olduğu teknik donanımlar hepimiz açısından büyük bir gurur vesilesi oldu. Türk Milleti gerçek anlamda bir işi istediği zaman ve bu hedef doğrultusunda birlik ve beraberlik çalıştığı zaman başaramayacağı bir şey yok. Bunu İHA’da ve SİHA’da daha önce gördüğümüz örneklerini olduğu gibi bu araçta inşallah doğru bir zamanda üretilmiş hepimizin gurur duyabileceği bir eser olmuş. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Bu bir tanışma inşallah Edirne caddelerinde gezen TOGG sayılarının arttığını göreceğiz. Yakın zamanda Edirne Valiliği başta olmak üzere kamu araçları olarak da kullanmaya başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da, TOGG’un dünya standartlarının üzerinde bir araç olduğunu dile getirdi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ise, TOGG’u Edirneli vatandaşlarla buluşturdukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side