8 Eylül 2024
18.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMSELİMİYE CAMİİ RAMAZAN BAYRAMI'NA HAZIRLANIYOR

SELİMİYE CAMİİ RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIRLANIYOR

-

Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan ve restorasyon çalışmalarına rağmen ziyaretçi akınına uğrayan Selimiye Camii’nde, Ramazan Bayramı için hazırlıklar yapılıyor.

11 ayın sultanı Ramazan’ın bitmesine sayılı günler kala Edirne’deki camilerde bayram hazırlıkları yapılıyor. Restorasyon çalışmaları devam eden Selimiye’de de ibadet ve ziyaret için ayrılan alan, görevliler tarafından bakımdan geçirildi. Selimiye Camii’nde halılar yıkandı, mermerler gül suyu ile temizlendi, bahçede ise şadırvanın etrafındaki otlar temizlenerek düzenleme yapıldı.

Ramazan ayını yoğun bir şekilde geçirdiklerini söyleyen Selimiye Camii İmam Hatibi Yusuf Serenli, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii’nin hem içinde hem de bahçesinde bayram temizliği yapıldığını dile getirdi.

Caminin içinde gül suyu ile silinerek bayram temizliğine başlandığını aktaran Serenli, “Restorasyonun başladığı ilk günden itibaren cami hiç kapanmadı ve ibadet aksamadı. Ziyaretçiler kendilerine ayrılan bölümlerde ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Selimiye Cami restorasyona rağmen yoğun bir ziyaretçi almaya devam ediyor” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side