19 Eylül 2024
17.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMSAVAŞ NEDENİYLE 15 BİN TÜRK VATANDAŞI ÜLKEYE GELDİ

SAVAŞ NEDENİYLE 15 BİN TÜRK VATANDAŞI ÜLKEYE GELDİ

-

Edirne İl Genel Meclisi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Önder Cin tarafından meclise sunulan raporda; Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna’da yaşayan yaklaşık 15 bin Türk vatandaşının ülkeye getirildiği ifade edildi.

Edirne İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıları devam ediyor. Bugün İl Genel Meclisi Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında gerçekleştirilen 3’üncü oturumda, 4 komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı. Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’yı terk etmek zorunda kalan vatandaşlar hakkında yapılan araştırmalar neticesinde oluşturulan rapor, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Önder Cin tarafından meclise sunuldu.

Komisyon Başkanı Cin, savaş nedeniyle yaklaşık 15 bin Türk vatandaşının Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarından ülkeye getirildiğini ifade etti.
Ukrayna-Rusya savaşından önce yaklaşık 20-25 bin Türk vatandaşının Ukrayna’da yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Cin, “Bu savaş neticesi Dışişleri Bakanlığımız gerek karayolu gerekse havayolu ile Türk Vatandaşlarımızı ülkemize getirmek için çaba sarf etmişlerdir. Yaklaşık olarak 15 bine yakın Türk Vatandaşımız ülkemize getirilmiştir. Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapımızdan ülkemize gelen vatandaşları da Göç İdaresi Müdürlüğümüz sınırda karşılayarak temin ettikleri yerlerde yemek, yatacak yer ihtiyaçların karşılamakta onları misafir etmekte daha sonra talep ettikleri yerlere göndermektedirler. Diğer vatandaşlarla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Raporumuza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ulusun hayati tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir.’ sözüyle son veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side