8 Eylül 2024
18.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMÇAKIRLAR, FATİH’İN 591’İNCİ DOĞUM GÜNÜNÜ TBMM’DE KUTLADI

ÇAKIRLAR, FATİH’İN 591’İNCİ DOĞUM GÜNÜNÜ TBMM’DE KUTLADI

-

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Fatih Sultan Mehmet’in 591’inci doğum yılı dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Tarihin gördüğü bu büyük Edirneliyi doğum gününde saygı ve rahmetle yad ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Fatih Sultan Mehmet’in 591’inci doğum yılı dolayısıyla bir konuşma yaptı. Çakırlar konuşmasında, “Tarihin gördüğü bu büyük Edirneliyi doğum gününde saygı ve rahmetle yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çakırlar, “30 Mart 1432 yılında Edirne Sarayı’nda doğan Fatih Sultan Mehmet Hanın 591. doğum yılı kutlu olsun. Babası 2.Murat”ın tahttan feragatı ile 1444 yılında 12 yaşında ilk tahta çıkmış, 5 yıllık aradan sonra 1451 yılında ikinci kez tahta çıkmıştır. 49 yıllık ömrüne İstanbul’u fethederek; ‘İstanbul elbette feth olunacaktır, Onu fetheden komutan ne güzel komutan, Onu fetheden asker ne güzel askerdir.’ Hadisine mazhar olmuş, çağ kapatıp, çağ açan Büyük Komutan Fatih Sultan Mehmed Han, Trabzon, Mora ve birçok yeri daha fethetmiştir. ‘Eyleme gönlüm cevr ile Avni harap/Derr-ü gevherler verir bu bahr ile sana’ Avni mahlasıyla da divan yazacak kadar şair olan tarihin gördüğü bu büyük Edirneliyi doğum gününde saygı ve rahmetle yad ediyorum.” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side