20 Eylül 2024
17.6 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEGÜNDEMBALKAN FOLKLOR FESTİVALİ BAŞLIYOR

BALKAN FOLKLOR FESTİVALİ BAŞLIYOR

-

Edirne Belediyesi, Türk Bulgar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kar Amacı Gütmeyen Varna Topluluklar, Gelenekler ve Kültür Derneği ile Bulgaristan Varna Turizm Odası katkılarıyla bu yıl 3’üncü kez düzenlenecek Uluslararası Edirne Balkan Folklor Festivali için hazırlıklar başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan ve Edirne’den 30 farklı grubun sahne alacağı festivale, Edirne halkını davet etti.

Edirne Belediyesi, Türk Bulgar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kar Amacı Gütmeyen Varna Topluluklar, Gelenekler ve Kültür Derneği ve Varna Turizm Odası işbirliğinde düzenlenecek olan 3. Uluslararası Edirne Balkan Folklor Festivali, 1-2 Temmuz’da Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilecek. Festivalde; Bulgaristan’dan 26 folklor grubu, Mor-İz Ritim Gurubu ve Edirne Belediyesi’nin Halk Oyunları ekipleri ile birlikte 30 grup sahne alacak. Folklor ekipleri tarafından birçok farklı folklor türüne ait oyunlar sahnelenecek. Gösteriler 1 Temmuz Cumartesi Günü Saraçlar Caddesi’nde saat 17.00-20.00 arasında, 2 Temmuz Pazar Günü ise saat 11.00-13.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında Edirneliler ile buluşacak.
Edirne’nin turizm potansiyelinin gün geçtikçe arttığını; dünyanın ve ülkenin dört bir yanından gelen misafirleri Edirne’de ağırladıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’nin turizm potansiyeli gün geçtikçe artıyor. Gerek yurt içinden gerekse de Balkan Ülkeleri’nden gelen tüm turistlerimizi şehrimizde büyük bir ev sahipliği ile ağırlıyoruz. Bulgaristan, Yunanistan ve diğer komşu ülkelerimizle çok uzun süredir etkileşimimiz artmaktadır. Sürdürdüğümüz kültür, sanat ve ekonomik ilişkileri daha da arttırmakta kararlıyız. Balkan Folklor Festivali’ni bu yıl 3. kez Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştireceğiz. Festivalimize başta Bulgaristan folklor ekipleri olmak üzere 30 farklı folklor grubu katılarak, çeşitli gösteriler sunacak. Tüm Edirne halkını eğlenceli festivalimize davet ediyorum.” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side