8 Eylül 2024
18.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEKONOMİZAMLAR 14 ŞUBAT’I DA VURDU

ZAMLAR 14 ŞUBAT’I DA VURDU

-

14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlanan çiçeklerin fiyatı, son zamlarla iki katına yükseldi. Fiyatlar artınca çiçekçilerde beklenen hareketlilik olmadı. Edirne Çiçekçiler Dernek Başkanı Erdinç Sabırman, “her yıl sevgililer gününde zarar ediyoruz, aldığımız mallar elimizde kalıyor” dedi.

  14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiçekçilerde beklenen hareketlilik olmadı. Son yapılan zamlarla Sevgililer gününe özel hazırlanan çiçeklerin fiyatları iki kat arttı. Gülün tanesi 50 lira olunca, buket yerine tek gül tercih edildi.

Edirne Çiçekçiler Dernek Başkanı Erdinç Sabırman, son iki yıldır pandeminin gölgesinde geçen sevgililer gününün bu yıl da çiçeklere gelen zamlar nedeniyle sönük geçtiğini söyledi.

Sabırman, “İki yıldır pandemi dolayısı ile iş yapamadık bu sene iyi ama fiyatlar iki katına çıktı. Geçen yıl 20-30 liraya sattığımız gül bu yıl 40-50 lira civarı. Her şeyin fiyatı iki kat oldu. Geçen yıl mazotu 6 liradan alıyorduk bu yıl 15 liradan alıyoruz.

Daha çok canlı güllere talep var. Genelde tek gül alıyorlar. Buket olarak da ne kadar isterlerse o kadardan yapıyoruz. Gülün tanesi 40 lira, buket isteğe bağlı fiyatı. Normal buketler ise 100 lira geçen yıl 50 liradan satılıyordu.

Belki seneye sevgililer gününde açmayacağız. Cama sevgililer günü dolayısıyla kapalıyız yazacağız. Çünkü her sevgililer gününde zarar ediyoruz. Onca mal alıyoruz, satıyoruz gibi gözüküyor bir bakıyoruz tüccara vereceğimiz para kalmıyor. Şaka gibi” dedi.

Fiyatlar iki kat zamlansa da müşteriler sevdikleri için gül almayı ihmal etmedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side