19 Eylül 2024
17.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEKONOMİVATAN PARTİSİ: ELEKTRİK DAĞITIMI KAMULAŞTIRILSIN!

VATAN PARTİSİ: ELEKTRİK DAĞITIMI KAMULAŞTIRILSIN!

-

Elektrik fiyatlarına yapılan zamların bir an önce geri çekilmesi gerektiğini söyleyen Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş, “Halka ucuz elektrik vermek adına elektrik dağıtımı kamulaştırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş, elektrik fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili parti binasında basın toplantısı düzenledi. Enerji fiyatlarına yapılan zamların vatandaşların belini büktüğünü belirten Ateş, elektrik dağıtımının kamulaştırılması gerektiğini söyledi.

Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar; halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır. Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez!
Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını yaşıyoruz. Özel çıkar, halkın çıkarlarının tepesine bindi. Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı karla satıyor. Hükümet halkı değil, özel şirketlerin çıkarını destekliyor.
Enerji dağıtımı kamu hizmetidir! Dahası enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Enerji, kar amacıyla değil; toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye’nin geleceği açısından şarttır. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Milli Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yönetimindeki hükümetimize öneriyoruz: üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim.
Dünyada yükselen enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz. Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Cezayir ve Katar gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle işbirliği yaparak ucuz doğalgaz, ucuz mazot, ucuz elektrik sağlayabiliriz. Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir. Olumlu sonuçlar almak için şartlar uygundur. Yeter ki hükümetimiz ABD’nin ülkemize ve bölgemize yönelttiği tehditlere karşı dostlarımıza güven versin.
Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır. Bu eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir. Vatan Partisi olarak bu eylemlerin başarısı için, üstümüze düşen görevlerin bilincindeyiz.
Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın. Ucuz elektrik verilsin. Zamlar geri çekilsin.” ifadelerini kullandı.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side