8 Eylül 2024
18.3 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEKONOMİKIRKLARELİ BELEDİYESİ’NDEN ELEKTRİK ZAMMINA PROTESTO

KIRKLARELİ BELEDİYESİ’NDEN ELEKTRİK ZAMMINA PROTESTO

-

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, belediyeye Ocak ayında yüzde 124 zamlı gelen elektrik faturasını belediye binasına asarak tepki gösterdi. Kesimoğlu, “kısıtlı bütçeyle hizmet eden belediyemize ait faturanın takdirini halkımıza bırakıyor, Merkezi yönetimin ülke genelindeki bu sıkıntılı duruma bir an evvel çözüm bulmasını talep ve temenni ediyorum” dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Belediyeye gelen yüzde 124 zamlı elektrik faturasını belediye binasına asarak zamları protesto etti. Aralık ayında 503 bin lira olan elektrik faturasının Ocak ayında 1 milyon 129 bin 191 lira olarak geldiğini gösteren dev pankartı, belediye binasına asan Başkan Kesimoğlu, yüzde 124 oranındaki zamma tepki gösterdi. Başkan Kesimoğlu, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızı ve esnafımızı zor durumda bırakan elektrik faturaları, maalesef belediyelerimizi de, harcama giderleri kaleminde sıkıntılı bir döneme itmiştir.

Kırklareli Belediyesinin amacı, hedefi ve zorunlulukları, hiç bir siyasi görüş ayırt etmeden, halka en iyi şekilde hizmet etmektir.

Bu hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaşma noktasındaki en büyük ve temel gider, enerji tüketimidir.

Elektrik faturamıza gelen zam %124’tür.

Faturamızın çok büyük bir kısmı su şebekesinde harcanan enerjiden kaynaklanmaktadır.

Suyumuzu yıllardır Kırklareli Barajı’ndan almakta ve bunu bireylere ulaştırmak için gereğinden fazla pompa çalıştırmak zorunda kalmaktayız.

Armağan Barajı’ndan kendi debisiyle alabileceğimiz ve enerji tüketimimizi büyük ölçüde azaltacak 22 km’lik isale hattı maalesef 9 yıldır yapılamamıştır.

Bu hattın tamamlanma süreci kurumumuzun yetki ve insiyatifinin dışındadır.

Sırtındaki bunca ilave yükle, kısıtlı bütçeyle hizmet eden belediyemize ait faturanın takdirini halkımıza bırakıyor, Merkezi yönetimin ülke genelindeki bu sıkıntılı duruma bir an evvel çözüm bulmasını talep ve temenni ediyorum” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side