16 Eylül 2024
18.2 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEKONOMİKDV İNDİRİMİ FİYATLARA NASIL YANSIDI?

KDV İNDİRİMİ FİYATLARA NASIL YANSIDI?

-

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile gıdada yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülen KDV oranı, bugünden itibaren temel gıda ürünlerinde fiyatlara yansımaya başladı. Esnaflar, KDV indiriminin hem kendileri hem de vatandaşlar için olumlu olacağı görüşünde.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile gıdada yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülen KDV oranı, bugünden itibaren temel gıda ürünlerinde uygulanmaya başladı. Edirne’de esnaflar, market raflarındaki temel gıda ürünlerinin fiyatlarını indirimle birlikte yeniden düzenledi. Bu kapsamda 18 kiloluk ayçiçeği yağı 485 liradan 450 liraya düştü.

Edirne’de gıda satışı yapan işyeri yetkilisi Ercan Tan, yapılan indirimin hem esnaf hem de vatandaşa olumlu yansıyacağını söyledi. 

Tan, “14 Şubat 2022 tarihinden itibaren tüm gıda ürünlerinde KDV oranı %1’e düşmüştür. Bizde tüm ürünlerimize bunu yansıtmış bulunmaktayız. Bu indirim hem bizler için hem de vatandaş için olumlu olacağını düşünüyorum. İşlerimize olumlu yansıyacaktır. Hayırlı olsun.

Örnek verecek olursak; daha önce 65 TL’ye satılan sert inek peynirin fiyatı 60TL,53 lira olan zeytin 48 lira oldu. 1 kiloluk taze kaşarımız 79 liradan 73 lira olarak güncellendi. Makarna 7 lira 50 kuruştan 7 liraya düşürdük. 18 kiloluk ayçiçek yağı 485 liradan 450 liraya düştü. Bakliyatlardan yeşil mercimek 32 lira 50 kuruştan 29 lira 50 kuruş olarak güncellendi. Bütün gıda ürünlerimizde yüzde 7 oranından düşüşleri gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side