18 Ekim 2024
6.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEKONOMİEDİRNE’Lİ ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ

EDİRNE’Lİ ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ

-

Edirne’de büyükbaş hayvanlarda görülen “Lumpy Skin Disease” (LSD) hastalığı çiftçileri endişelendiriyor.

 

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdal İlgü; Türkiye’de “Lumpy Skin Disease” (LSD) diye bilinen hastalık sivrisinek ve keneyle bulaştığını ve büyükbaş hayvanlarda ölüm oranı düşük fakat başka bakteriyel enfeksiyonlar olur ise ölüm oranı artacağını belirtti.

Virüsün Daha önce de Babaeski’de görüldüğünü  belirten Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı İlgü; Keçi-koyun çiçek virüsü olarak bilinen bu hastalığın tedavisinde aşılama yöntemi uygulandığını ve hastalık ilerlediğinde ise hayvanların kesilip imhası gerçekleştiğini belirtti.

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı İlgü ;  Hayvancılık yapan insanların bu tür parazitlerin önlenmesi yönünde çalışma yapması yada hekim arkadaşları danışması gerektiğini ve aşılama tedavi için 3 kilometre hastalık alanı, 10 kilometre alan da aşılama alanı olarak belirlendiğini söyledi.

Virüsün İlk olarak 1930’lu yıllarda Afrika’da ortaya çıktığını belirten Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı İlgü ; “zamanla Afrika’ya yayılıyor. İlerleyen zamanlar da İsrail’e geliyor ve bu hastalığın daha sonra ise Türkiye’de görüldüğünü ” söyledi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side