Lüleburgaz Belediyesinin katkıları ile hazırlanan “Herkes film çekebilir” projesi kapsamında açılan film akademisinde yönetmenlik, oyunculuk ve kameramanlık eğitimleri veriliyor. Film Akademisi Koordinatörü Dilek Çakır: “Eğitimlerimizde A’dan Z’ye bir film nasıl çekilir onu öğretiyoruz. Akademimizin amacı gençlerin ve yetişkinlerin takım ruhuyla hareket edip kendi yeteneklerini keşfetmeleridir” dedi.
Lüleburgaz Belediyesinin katkıları ile hazırlanan “Herkes film çekebilir” projesi kapsamında açılan film akademisinde yönetmenlik, oyunculuk ve kameramanlık eğitimleri veriliyor.
Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde gerçekleştirilen eğitimlerde çoğunluğu gençlerden oluşan 35 öğrenciye film çekme teknikleri, senaryo yazımı, ve oyunculuk gibi pek çok konuda bilgi veriliyor.
Film Akademisi Koordinatörü Dilek Çakır, yaptığı açıklamada, 150 kişinin başvurduğu akademiye mülakatla 35 kişinin alındığını söyledi.
Eğitimlerin yaklaşık 1 yıl süreceğini belirten Çakır, akademiye katılanlara çok ciddi eğitimler verdiklerini ve verilen eğitimler sonrasında herkesin bir yönetmen adayı olabileceğini ifade etti.
Eğitimlerin çok faydalı ve güzel geçtiğini anlatan Çakır, “Kadraj, montaj, kamera, temel oyunculuk, senaryo gibi eğitimler veriliyor. Eğitimlerimizde A'dan Z'ye bir film nasıl çekilir onu öğretiyoruz. Akademimizin amacı gençlerin ve yetişkinlerin takım ruhuyla hareket edip kendi yeteneklerini keşfetmeleridir. Ayrıca, istihdama da katkıda bulunmayı istiyoruz. Bu konuda da yapımcı Mustafa Ünlü bize çok destek oldu. Yönetmen Can Ulkay da bizlere destek vermekte. Örneğin şuanda vizyonda olan Çiçero filminde üç öğrencimiz görev aldı. Yine Turkish Ice Cream filimde de 2 öğrencimiz görev almıştır.” diye konuştu.
Çakır, öğrencilerinin bir haftalık yurt dışında da eğitim alacağını vurguladı.
Öğrencilerden Sevtap Aşkın, aldığı eğitim ile hayallerinin peşinde koştuğunu anlattı.
Yirmi yıl önce çekilen bir dizide yönetmen yardımcısı olarak görev aldığını belirten Aşkın, senaryo ve birikimlerini değerlendirmek amacıyla da akademiye katıldığını ifade etti.
Burada çok güzel bilgiler edindiklerini aktaran Aşkın, “Hayallerimin peşinde koşuyorum. Senaryodan, kameraya, ışıktan, sese her şeyin eğitimini alıyoruz. Bir gün bende kendi filmimi çekeceğime inanıyorum” dedi.
Koray Koç ise 4 aydır akademide eğitim aldığını ve Çiçero filminin çekimlerine katılarak çok şey öğrendiklerini anlattı.
Akademide bir filmi nasıl çekildiğini öğrendiklerini bildiren Koç, herkesin bu akademiye katılması gerektiğini ifade etti.