Trakya Üniversitesi (TÜ) Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, “Damlaya Damlaya Kütüphane Olur” projesi kapsamında yüzlerce kitap topladı.
Uzunköprü ilçesine bağlı Harmanlı köyündeki Rauf Şenbaş ve Yunus Şenuz İlk ve Ortaokulu'nun kütüphane kurmak için sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyayı gören hekim adayları, buna destek sağlamak amacıyla “Damlaya Damlaya Kütüphane Olur” kampanyası yürüterek kısa sürede yüzlerce kitap topladı.
Beyaz önlüklerini giyerek kitapları okula götüren topluluk üyeleri, onları raflara da tek tek dizdi. Daha sonra öğrencilerle sohbet eden doktor adayları, öğrencilere bol bol okumaları konusunda telkinde bulundu.
TÜ Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu üyesi ve Proje Koordinatörü Azim Koç, yaptığı açıklamada, Yeryüzü Doktorları'nın dünya genelinde 40'tan fazla ülkede toplum yararına çalışmalar yaptığı söyledi.
Kütüphanenin kitap ihtiyacını karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Koç, şunları kaydetti:
“Topluluk olarak düzenlediğimiz projelerle elimizden geldiği kadar yardımlarda bulunuyoruz. Sosyal medyada bir hocamızın paylaşımında bu okulumuzun kitap ihtiyacının olduğunu gördük. 'Damlaya Damlaya Kütüphane Olur' projesini başlattık. Bu kapsamda okullardan ve yardımseverlerden çok sayıda kitap topladık. Toplanan kitapları köy okulumuza getirerek çocuklarla buluşturduk. Geleceğin doktorları olarak geleceğin avukatlarına, doktorlarına, mühendislerine bu bilgi hazinesini kullanma ortamı sunduk.”
TÜ Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Kübra Uğur da topluluk olarak öğrencilerin eğitim hayatlarına küçük de olsa bir katkı yaptıklarını belirterek, “Yaptığımız kitap toplama projesine çok güzel bir katılım oldu. Kitapları buraya getirdiğimizde büyük bir mutluluk yaşadık. Çünkü çocuklar geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynuyor. Onun için onların eğitimine yapılan kitap katkısı çok önemli.” dedi.
“Çocukları kitapların hoş kokulu ortamına yönlendirirsek ne mutlu bize”
Harmanlı Rauf Şenbaş ve Yunus Şenuz İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan da, kurulan kütüphanenin öğrencilere büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.
Okulun 2016-2017 eğitim yılında hizmete girdiğini aktaran Özkan, “Okul açılınca bir kütüphane ihtiyacı duyduk. Bunun için de sosyal medyadan yapılan duyurularla ve özellikle üniversite öğrencilerinin katkılarıyla raflar yapıldı masa ve sandalye temin edildi. Şimdi de bir öğretmen arkadaşımızın Yeryüzü Doktorları Topluluğu'yla kurduğu iletişimle proje başlatıldı. Bu kampanyada damladı diyemeyiz akarak geldi kitaplar. Çocuklarımızı bilgisayardan, telefondan, televizyondan koparıp kitapların hoş kokulu ortamına yönlendirirsek ne mutlu bize.” şeklinde konuştu.
Okul kütüphanesinin kitap ihtiyacını sosyal medyadan duyuran matematik öğretmeni Muhammet Yavaş da gelen desteklerle kitap ihtiyaçlarının karşılandığını ve amaçlarına ulaştıklarını söyledi. Yavaş, destek veren üniversite öğrencilerine teşekkür etti.