18 Ekim 2024
6.7 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNEEĞİTİMCUMHURİYET İLKOKULU’NDA ETWİNNİNG PROJESİ

CUMHURİYET İLKOKULU’NDA ETWİNNİNG PROJESİ

-

Edirne Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Merve Avcu’nun “Sağlıklı Besleniyorum Mutlu Yaşıyorum ve Çocuklarla Şiddetsiz İletişim” projesi, eTwinning Platformunda kabul edilerek hayata geçirildi. Öğrenciler proje kapsamında hem sağlıklı beslenmeyi hem de şiddetsiz iletişimi öğrendiler.

Edirne Cumhuriyet İlkokulu 3/B sınıf öğretmeni Merve Avcu’nun eTwinning Platformunda kabul edilen  “Sağlıklı Besleniyorum Mutlu Yaşıyorum ve Çocuklarla Şiddetsiz İletişim” programları hayata geçirildi. Proje sayesinde çocuklar hem sağlıklı beslenmeyi hem de şiddetsiz iletişim tekniği konularında ilerleme kaydettiler.

  Öğretmen Merve Avcu, hayata geçirdikleri projeler ve gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Avcu, “Projemizin ismi Sağlıklı Besleniyorum Mutlu Yaşıyorum. Bu projeyle sağlıklı beslenmeyi ve spor yapmayı çocuklarda yaşam biçimi haline getirmeye çalıştık. Bu anlamda bir dönem boyunca projemizi uyguladık. Şu anda sanal müze aşamasındayız. Projemiz bitmek üzere ve kalite etiketine başvuracağız. Bu projede sağlıklı beslenme adına ve spor yapma adına etkinlikler düzenledik. Biz bu projeyi üç ülke, yedi okul olarak gerçekleştirdik. Uluslararası bir projeydi ve projemizle yerli malı haftasını Zoom üzerinden kutladık. Tüm öğrencilerimiz bu Zoom üzerinden katıldılar. Zoom üzerinden yapılan konferansta benim öğrencilerim sınıf içerisinde yaptıkları yerli üretim bir önlüğün tanıtımını yaptılar. Daha sonra sağlıklı beslenme ile ilgili yine Zoom üzerinden diyetisyen ile görüşme yaptık. Bu öğrenciler üzerinde çok etkili oldu. Ertesi gün hepsi okula kahvaltı yapıp geldiler. Öğrencilerimize ‘okulda hangi etkinliği yapalım’ diye sorduğumuzda öğrencilerimiz anket ile spor etkinliğini seçti. Onu gerçekleştirdik. Her aşamasını öğrencilerimizin yaptığı bir akşam yemeği etkinliği düzenledik. Farkındalık oluşturması adına. Suyun önemiyle ilgili bir video gerçekleştirdik” dedi.

Öğretmen Avcu, çocuklara şiddetsiz iletişim tekniğini uygulayarak, duygularını okumayı öğrettiklerini kaydetti.

Avcu, “Marshall Rosenberg’in  şiddetsiz iletişim tekniğini çocuklara uygulamak istedik. Önce duygu adına farkındalık oluşturmak istedik.  Duygu küpü etkinliği uyguladık. Çocuklar çıkan duygular hakkındaki anılarını bizlere anlattı sonrasında  kendilerine avatar oluşturduk.  O gün hangi duyguyu his ediyorlarsa  o avatara yapıştırmalarını istedik. Bu şekilde kendi duygularını okumayı öğrettik. Sonrasında ihtiyaçlar hakkında farkındalık oluşturmak adına 10 okul birleşerek bir şarkı oluşturmak istedik. Her okul farklı ihtiyaç hakkında şarkı yaptı daha sonra hepsini birleştirerek bir şarkı oluşturduk. İhtiyaçlarla ilgili öğrencilere örnek olaylar verip hangi ihtiyaç yönelik olduğunu sorduk.” Dedi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side