4-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Edirne Düşünce Günleri, Edirne Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.
Edirne Düşünce Günleri, Edirne Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Açılış törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, Belediye Başkan Yardımıcısı Hakan İşcan, Edirne Düşünce Günleri Koordinatörü Recep Altınordu ve Dönüşüm Logosu Ekibi katıldı.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, açılışta yaptığı konuşmada Edirne Düşünce Günleri’nin çok değerli bir çalışma olduğunu söyledi. Yeni düşüncelere, yeni fikirlere her zamankinden daha da çok ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Başkan Gürkan, “Edirne bir sınır kenti. Bir tarafımız güney çevre yolu ile sınırlanmış durumda, bir tarafımız Meriç Nehri ile. Diğer tarafımız batı sınırımız, iki ülke ile çiziliyor. Dünyada şehirlerin fiziksel gelişimine baktığımızda şehirler hep batıya doğrudur. Ama Edirne, doğuya doğru gelişen bir şehirdir, çünkü sınırlar bizi buna mecbur bırakıyor. Burada akademiya çok önemli. Akademiyanın bize kent kültürü ve yaşamı konusunda yeni ufuklar açması lazım ki biz de yeni ufukları harmanlayarak, kentimize dair yeni sentezler oluşturalım ve o yoldan gidebilelim” dedi.
Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak ve Edirne Düşünce Günleri Koordinatörü Recep Altınordu da, Edirne Düşünce Günleri hakkında katılımcılara bilgi vererek, katkılarından dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür ettiler.
Daha sonra Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Güner, ‘Hadrianopolis’ten Edrene’ye Dönüşümün Nicel ve Nitel Sınırları’ isimli bir konuşma gerçekleştirdi.
EDİRNE DÜŞÜNCE GÜNLERİ NEDİR?
Edirne Düşünce Günleri, 4-5-6-7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Şehir içi ve şehir dışından çeşitli akademisyenler ve alanında uzman kişiler tarafından yönetilen atölyeler, Edirne Kent Müzesi, İkinci Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Lozan Anıtı, Büyük Sinagog, Hıdırlık Tabyası, Muradiye Camii, Sarayiçi Er Meydanı, Edirne Tarihi Belediye Binası, TAKSAV Binası ve Bahçesi’nde gerçekleştirilecek ve edebiyat, mitoloji, felsefe, sosyoloji, tarih ve sanat alanlarında konuşulacak. Atölyelerin yanı sıra fotoğraf sergisi, müze gezisi, müzik dinletisi ve tiyatro gösterimi de programda yer alacak. Edirne’nin yerel-kültürel değerlerini kentin insanlarına hatırlatmayı, Edirne’ de yaşamanın ne anlama geldiği sorusunu sordurmayı ve kentin insanlarına özgür bir düşünce ortamı sunmayı hedefleyen ve bu doğrultuda sorumluluk alan Edirne Kent Konseyi Düşünce Çalışma Grubu’nun tasarladığı atölyelere 15 yaş üzeri herkes ücretsiz olarak katılım gösterebilecek.