Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi ile Edirne Belediyesi’nin işbirliğinde ‘Küresel Siyasi Ve Ekonomik Kriz Koşullarında Ulusal Güvenlik, Kimlik ve Medya’ Uluslararası Katılımlı Bölgesel Yuvarlak Masa Toplantısı, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda düzenlendi.
Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi ile Edirne Belediyesi işbirliğinde Küresel Siyasi ve Ekonomik Kriz Koşullarında Ulusal Güvenlik, Kimlik ve Medya Uluslararası Katılımlı Bölgesel Yuvarlak Masa Toplantısı düzenlendi. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarında gerçekleştirilen toplantıya; Edirne’nin Fahri hemşehrisi Sofya Ulsit Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof.DSc. Stoyan Denchev, Sofya Ulsit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Irene Peteva, Elhovo Belediye Başkanı Petar Kirov, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov katıldı.
‘Dünya siyasi krizi ve Balkanlar üzerindeki etkisi’, ‘Etnik oluşumu ve etnik farklılık faktörü olarak din ve dil’, ‘Güvenlik ağındaki medya; Ağ konfeksiyonu ve medya kişileştirmesi arasındaki gerçek hakkında tartışma’, ‘Kriz zamanlarında iletişim’ gibi birçok konun tartışıldığı toplantının açılış konuşmasını ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı.
Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir süre önce hizmete sunulan Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nın çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptığını söyledi.
Gürkan, “Bu toplantıda gelecek için çok önemli ve değerli konular tartışılacak. Hepimizin ülkelerin doğal olarak sınırları var ve bu sınırlar o ülkenin egemenlik hakkının belirleyicisi. Bu sınırlar bir taraftan askeri güçlerimiz ile korunurken diğer taraftan sınır çizemediğimiz alanlar var; sevgiye, bilgiye, kültüre, spora, müziğe sınır çizemiyorsunuz. Ve bu da çok doğru bir şey. Bilişim çağında bilgiye, sosyal medyaya da bir sınır çizemiyorsunuz. Kontrol edemediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz. Bilgiye erişimin sınırsız olması onu güvenlik anlamında kontrol edilemeyeceği anlamına da gelmemeli. Gelecekte ülkelerin ne kadar tankının, topunun, uçağının olduğu değil ne kadar veriye sahip olduğunun daha önemli olacağını anlıyoruz. Çünkü her şey veriye dayalı olacak ve bu verilerin güvenli bir şekilde korunması, saklanması ve toplumun yararına sunulması en önemli amaçlardan biri haline gelecek” dedi.