Edirne’de hizmet veren aile hekimleri, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde görevli 3 aile hekiminin hasta yakınları tarafından darp edilmesine tepki göstererek, bir gün süreyle iş bıraktı.
Edirne Aile Hekimleri Derneği, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli 3 doktorun hasta yakınları tarafından darp edilmesine tepki gösterdi. Sabah saatlerinde bir araya gelerek basın açıklaması yapan aile hekimleri, tepkilerini göstermek amacıyla bir gün süreyle iş bıraktıklarını açıkladılar. Basın açıklamasını yapan Edirne Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Özlem Önal, “Sağlıkta etkin bir şiddet yasasının çıkması için daha ne olması gerekiyor?” dedi.
Önal, “Cuma günü Kocaeli’nde yaşanan trajik olay için toplandık. Kaçıncı olay, kaçıncı toplanışımız ben artık hatırlamıyorum. Moralimiz bozuk. Mutsuzuz ancak umutsuz değiliz. Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. ‘Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ diyerek bize ümitvar olmayı öğreten başöğretmenimiz var. İşimizi yaparken mutsuzuz, moralsiziz. Şiddet sarmalı, 10 dakikada bir poliklinik yükü, usulsüz istekler işimizi layıkıyla yapmanın önündeki en büyük engellerdir. Buna rağmen biz iyiliği, doğruyu, bilimi savunmaya devam edeceğiz. Hipokrat yeminimizde hastalarımız kadar meslektaşlarımız var. Şu anda 3 meslektaşımız hastanede tedavi görüyor. Onlar o haldeyken bizim çalışmamız düşünülemezdi. Onların yanlarında olduğumuzu, tüm Türkiye’de ASM’leri kapatarak elimizden geldiğince onlarla birlikte olduğumuzu duyurmak için bugün toplandık. Bakanlığımıza da artık sesleniyoruz; sağlıkta etkin bir şiddet yasasının çıkması için daha ne olması gerekiyor? ASM’lerde doktorların ve hemşirelerin yakasına yapışan vandallar için ne yapmamız gerekiyor? Nasıl yapalım, nasıl edelim bilmiyorum artık. Hepimiz şaşkınız. Sayın Bakanımızı da bu davaya müdahil olmaya çağırıyoruz. Meslektaşlarımızın yanında olduğunu bizlere göstermesini bekliyoruz. Aksi takdirde hepiniz görüyorsunuz Türkiye’de çalışacak sağlık çalışanı kalmayacak. Belki de bu insanlar 10 dakikada değil 2 dakikada bir sağlık hizmet almaya başlayacak. Olan bizlere ve halkımıza olacak. Bir kez daha sesleniyoruz; etkin bir sağlıkta şiddet yasası bir an önce çıkmalı.” şeklinde konuştu.
AİLE HEKİMLERİNDEN ŞİDDET TEPKİSİ!

-