8 Eylül 2024
18.8 C
Edirne
Ana SayfaEDİRNE2023 YILI KÖYDES PROGRAMI ONAYLANDI

2023 YILI KÖYDES PROGRAMI ONAYLANDI

-

İçme sularının sağlıklı ve ihtiyacı karşılayacak hale getirilmesi, köy yollarının standartlarının yükseltilmesi, köy atık su altyapılarının iyileştirilmesi, küçük ölçekli sulama ve altyapılarının yenilenmesi amacıyla yapılan projeler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı.


Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi 2023 yılı Tahsisat Komisyon toplantısı Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda; köylerin içme sularının sağlıklı ve ihtiyacı karşılayacak hale getirilmesi, köy yollarının standartlarının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama ve alt yapılarının yenilenmesi ile köy atık su alt yapılarının iyileştirilmesinin planlaması görüşüldü. Bu kapsamda oluşturulan projeler, 3 Nisan 2023 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak uygulanmaya başlandı.


Ayrıca toplantıda; Edirne’ye gönderilen 45 milyon 505 bin 306 TL’nin planlaması yapılırken, Cumhurbaşkanlığı Kararına istinaden İlçelerin Hesabından yüzde 4 oranında kesinti yapılarak Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan 1 milyon 820 bin 212 lira 24 kuruş ödeneğin; 620 bin 212 lira 24 kuruşunun Koruge Boru ve Su Borusu alımına, 800 bin lirasının İş Makinası Lastiği alımına, 400 bin lirasının ise Trafik İşaret Levhası alımı işleri için kullanılmasına karar verildi.


Cumhurbaşkanlığı Kararına istinaden ilçelerin hesabındaki 455 bin 53 lira 6 kuruşun ise, yıl içinde ihale ilanı giderleri, kırtasiye giderleri, büro ekipman ve malzeme alımları işlerde kullanılmak üzere İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’ne yönetim gideri olarak ayrılmasına karar verildi.

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side