14 Nisan 2025
15.4 C
Edirne
Ana SayfaDÜNYAKİMYASAL SALDIRIYA TEPKİ

KİMYASAL SALDIRIYA TEPKİ

-

Beşşar Esed rejiminin Suriye’nin kuzeyindeki İdlib kentinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazı saldırısı, Edirne’de protesto edildi.
 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Edirne Şubesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri cuma namazı sonrası Eski Cami önünde toplandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Edirne Şube Başkanı Mücahit Güzey, burada yaptığı açıklamada, Suriye'de zalim Esed rejimi ve destekçilerinin yeni bir katliam daha yaptığını söyledi. Saldırıda çoğunluğu çocuk 100'den fazla sivilin öldüğünü ve 500'e yakın sivilin yaralandığını ifade eden Güzey şunları kaydetti:

“Saldırının ardından yaralıların tedavi edildiği Rahma Hastanesi ve yine yaralılara müdahale eden sivil savunma merkezlerine 5 kez saldırıda bulunulmuştur. Yine İdlib'de Maret Numan bölgesinde hastane vurulmuş, tedavi gören onlarca sivil yaralanmış, hastane kullanılamaz hale getirilmiştir. Şam'da kuşatma altında bulunan Doğu Guta Kabun Mahallesi'nde çok sayıda hava saldırısı olmuş, Duma'da ise engelli sağlık merkezi vurulmuş, Hama'da birçok noktaya aynı anda hava saldırıları düzenlenmiş, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından desteklenen ekmek fırını dahi vurulmuştur. Dünya devletlerinin oynadığı barış tiyatrosunun kurbanı maalesef yine Suriyeli masum siviller, kadınlar, çocuklar oluyor. Türkiye'nin DAEŞ ve PYD, PKK terör örgütlerine karşı mücadelesinde ise ABD-Rus ittifakı ve onlara eklemlenen mezhepçi çetelerin Türkiye'ye karşı ittifak oluşturduklarını görmekteyiz. Türkiye'nin tüm iyi niyetli çabalarına, barış görüşmelerinin yürümesi için gösterdiği samimi ve yoğun çalışmalara rağmen Suriye'de barış için bir yol alınamamaktadır. Dünya devletleri bu gayretli barış çalışmalarını adeta sabote etmektedir.”

Açıklamanın ardından, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, İdlib'te hayatını kaybedenler için dua etti.

 

Bir Cevap Yazın

Gözden Kaçmasın

Son Günlerde Popüler

Edirne Ticaret Borsası Side